• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
64. Hükümet güvenoyu aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında kurulan 64. Hükümet TBMM'den 315 oyla güvenoyu aldı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplanan Genel Kurul`da güvenoyu oylamasına 509 milletvekili katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında kurulan 64. Hükümet, 194 oya karşın 315 oyla güvenoyu aldı.

Güvenoyu oylamasının ardından Başbakan Davutoğlu bir teşekkür konuşması yaptı. Başbakan Davutoğlu, “Aldığımız oy 49,5'tur ama şu andan itibaren tüm milletimizin hükümetiyiz.

Muhalefetin Meclis'te temsili iktidarın temsili kadar önemli bir haktır. Muhalefetimizin temsil anlamında hakkına saygı göstereceğiz. Eleştiri en doğal hakkınızdır. En aykırı görüşlere dahi tahammülle yaklaşalım.” dedi.

Üslup açısından nezaketi en üst seviyede tutma ve empati yapma ricasında bulunan Başbakan Davutoğlu, “Önce biz empati yapacağız. Getireceğimiz yasa teklifinde muhalefet olsaydık ne yapardık diye düşünerek ona göre tavır alacağız. Sizden ricam siz iktidarda olsaydınız en kritik durumlarda nasıl tavır alırdık diye düşünerek ona göre hareket ediniz. Eleştirmeden önce bir an karar makamında olduğunuzu düşünün.” ifadelerini kullandı.

Herkesin hükümeti olduklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, hiçbir kesimi ihmal etmeyip, herkesi dinleyeceklerini belirtti.

Davutoğlu, “Parti genel başkanlarıyla gerçekten güzel bir başlangıç yaptık. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüştüm. Diğer partilerin eş başkanları burada olsaydı onlarla da görüşecektim. Bu çatı altında kimseyi dışlamadık dışlamayacağız.” diye konuştu.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir