• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Adana'da avukatlar 2 gün boyunca duruşmalara girmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etmek amacıyla 1 ve 2 Aralık'ta duruşmalara girmeme kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık; Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katil ya da katillerinin yakalanması için tepkilerini bu şekilde gündeme taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Elçi’nin öldürülme olayı üzerindeki perdenin kaldırılmasını talep ettiklerini dile getiren Çıtırık, "Olayı aydınlatmak ve sorumluları bulmak, olayın her aşamada takipçisi olmak siyasi iktidarın, barolarımızın ve Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) birincil görevidir.” dedi.

Avukatların duruşmaya çıkmama kararını da kamuoyuyla paylaşan Çıtırık,  “Adana Barosu Yönetim Kurulu, Avukatlık Yasası'nın 76 ve 95'inci maddelerinin verdiği görev ve yetkiler uyarınca, yaşanan bu vahim olay karşısında 1 ve 2 Aralık'ta duruşmalara girilmemesi kararını almıştır. Tutuklu ve CMK görevlendirmesiyle verilen dosyalarda mağduriyete sebep verilmemesi için duruşmalara girilecektir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir