• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Alman basını: Türkiye kârlı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan özel zirve Alman basınında geniş yer buldu. Zirve´den daha çok Türkiye´nin kârlı çıktığını öne çıkaran değerlendirmeler yapılıyor.

Welt Online:

AB VE ORTAK HAREKET PLANI KARARLAŞTIRDI
 
"AB veTürkiye mülteci krizinin çözümü konusunda ortak plan hazırladı. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye´nin AB üyeliği yaklaşıyor ifadesini kullandı. Aslında bu zirvenin yapılmasına gerek de yoktu. Sonuçları çok önceden belliydi. Zirve Türkiye´nin yeni hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a bir hediyedir. Çünkü; büyük sözlerin söylendiği bir gündü- ancak sadece Türkiye tarafı için."
 
Frankfurter Allgemeine Zeitung:

MERKEL, TÜRKİYE'YE VERİLECEK MİLYARLARI SAVUNDU
 
"Başbakan Angela Merkel, AB ülkeleri ile Türkiye arasında varılan sonuçları övdü. Sözverilen paraların mültecilerin acılarını dindireceğini ve sadece bunun için kullanılacağını söyledi. Merkel varılan sonuçların karşılıklı olarak atılack adımlarla uygulanacağını ve bunun ilginç bir süreç olacağını belirtiyor. AB, yeni Türkiye paktı ile kendi çekincelerinin üstesinden geldi. Sonuçta, hukuk devleti ve Türkiye'de basın özgürlüğü kuralları yıllardır açıkça eleştirildi. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, insan hakları ve basın özgürlüğü gibi  önemli konuların sürekli gündeme geleceğine vurgu yaptı."
 
Spiegel Online:

AB İLE ANLAŞMA-TÜRKİYE SEVİNEBİLİR
 
Türkiye taleplerinin çoğunu kabul ettirdi. Brüksel´deki özel zirvede AB Türkiye´ye milyarlarca maddi yardım, vize kolaylığı ve AB üyelik sürecinin hızlandırılması sözü verdi. Buna karşılık AB ile Türkiye, aylardır konuşulan, Avrupa´ya mülteci göçünü durduracak plan üzerinde anlaştı. Bir AB yetkilisine göre, mülteci akını kısa sürede hissedilir düzeye azalmazsa, anlaşma AB açısından başarısız olur. AB, Türkiye ile yılda iki zirve yapmak ve her iki taraf da bakanlık düzeyinde periyodik dış ve güvenlik politikası ile terörle mücadele önlemlerini konuşmak istiyor. Buna ek olarak önemli konularda üst düzey diyaloglar öngörülüyor.   Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın  arzu ettiği ve   son zamanlarda bir hayli uzak görünen siyasi takdir gerçekleşmiş görünüyor."

Bild Online:

TÜRKİYE AB'DEN SAYISIZ TAVİZLER ALDI
 
"Türkiye ve AB, mülteci krizinin çözümü konusunda anlaştı. Zirvede Türkiye´ye 3 milyar Euro yardım ve Ekim 2016´dan itibaren vizesiz seyahat sözü verildi, şayet mülteci akınını durdurursa. Türkiye ile yılda iki kez zirve yapılacak. Hemen Aralık´tan itibaren AB üyelik görüşmeleri yeniden açılacak. Davutoğlu´na göre zirve Türkiye´nin AB üyelik süreci için tarihi bir gün."

Dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir