• DOLAR 32.449
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.99
  • ...
Batman Barosu Elçi`nin öldürülmesini protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Barosu`na bağlı avukatlar, Diyarbakır`ın Sur ilçesinde önceki günün yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için basın açıklaması yaptı.

Batman Adliye Binası önünde saat 12.00`de yapılan basın açıklamasını Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim okudu. Sevim, açıklamayı 16 ilin barosu adına yaptıklarını söyledi.

Tahir Elçi`yi karanlık bir saldırı ile kaybettiklerini belirten Sevim, “Her şeyden önce bu saldırıyı kınıyor, dostumuza, meslektaşımıza Allah`tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bütün değerleri ile insanın, doğanın hakkını savundu,  ama bunun bedelini ağır bir şekilde ödedi. Tahir Elçi yaşamının pusulası olan ve son açıklamasının son sözleri artık bizlerin emanetidir. ‘Biz bu tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz. Biz bu emanete sahip çıkacağız.” dedi.

Meslektaşları olarak Tahir Elçi`nin katledilişinin karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekleyen Sevim, hakikatin ortaya çıkana ve adalet sağlanıncaya kadar olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, Tahir Elçi için bir dakika saygı duruşu ve 5 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi. (M. Fatih Akgül- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir