• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Bitlis`te kömür dağıtımı devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) müdürlüğünce, dul, yetim, bakıma muhtaç, engelli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kışlık kömür dağıtımı devam ediyor.

İl merkezine TIR`lar ile getirilen kömürler mahalle muhtarlarına teslim ediliyor. Mahalle muhtarları tarafından teslim alınan kömürler,  SYDV`de görevli memurlar nezaretinde ismi bulunan ailelere teslim ediliyor.

İhtiyaç sahibi ailelere dağıtılan kömürler hakkında açıklamada bulunan Gazibey Mahalle Muhtarı Yücel Sulukaya, bu yıl her aile bin 300 kilogram kömür dağıtımı yapılacağını belirtti.

Sulukaya, kömürleri sosyal yardımlaşmada ismi bulunan ailelere teslim ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımı yapılıyor. Fakat bu yıl dağıtılan kömürün kalitesi geçen yıla nazaran daha iyidir.  Şu an mahallemde ismi mevcut olan ihtiyaç sahibi ailelere kömürleri dağıtmaya başladık. Kar yere düşmeden kömür dağıtım işlerini bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Kömür alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar ise bu yıl dağıtılan kömürün iyi yandığını ifade ederek, dağıtılacak 52 torba kömürle kışı atlatmaya çalışacaklarını belirttiler. (Şükrü Tontaş - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir