• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
"Medreselerin amacı topluma faydalı bir nesil yetiştirmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde açmış olduğu birçok medrese ve faaliyetleriyle binlerce öğrencinin ilim tahsil etmesine katkı sunan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema) tarafından Batman`da da 340 metrekare üzerinde 4 katlı yüz öğrencinin ilim tahsil edeceği medrese açıldı.

Medreselerin önemi hakkında açıklamada bulunan alimler, medreselerde okuyan öğrencilerin hem topluma faydalı bir nesil yetiştireceklerini ve hem de gelecekte insanlığa önderlik ve rehberlik yapacaklarını söylediler.

Medreselerin topluma verdiği mahiyeti hakkında bilgi veren İttihad-ul Ulema üyesi Molla Osman Teyfur, İttihad-ul Ulema`nın dindar ve topluma faydalı bir neslin yetişmesi için Batman`da yeni bir medrese açtıklarını belirtti.

“Medresede geleceğimiz olan çocuklarımız ilim tahsil edip, toluma rehberlik edecekler.” ifadelerini kullanan Teyfur, “Çocuklarımız İslami ilimlerle büyüyeceklerdir. Medreselerden maksat ve gayemiz, Allah`ın razı olduğu bir nesli yetiştirmek. Bu medreselerle Allah`ın izniyle geleceğimiz olan nesillerimize İslam`ı anlatacağız. Her türlü İslami ilmi onlara vereceğiz. Allah`ın izniyle bu nesiller gelecekte insanlığa önderlik ve rehberlik yapacak. İnsanlığı kurtuluşa çağıracak öncüler olacaktır. Bu medresemiz hayır sahibi kardeşlerimizin infaklarıyla yapıldı. Allah kendilerinden razı olsun. Allah bu medresemizi güzel hayırlara vesile kılsın ve bizleri razı olduğu amellerde muvaffak etsin.” dedi.

“Medreselere çokça ihtiyacımız vardır”

Molla Murat Demir ise şunları söyledi: “Bu Medrese Alimler ve Medreseler Birliği tarafından yapıldı. Allah onlardan razı olsun. Böylesi bir hizmetin yapılmasına çok sevindik. Halk olarak kesinlikle medreselere çokça ihtiyacımız vardır. İnşallah milletimiz, neslimiz ve özellikle gençlerimiz bu medreseden faydalanacaklardır. Medresede okuyacak kardeşlerimiz inşallah güzel ilimlerle yetişecek ve kendi toplumlarına faydalı birer fert olacaklar. Biz bunu Allah`tan bekliyor ve temenni ediyoruz.” (M. Sait Çelik - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir