• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
PKK`ya `Tahir Elçi`nin vasiyetini uy` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde dün Dört Ayaklı Minare'nin tahrip edilmesine yönelik açıklama yaptıktan hemen sonra katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi`nin cenazesi, büyük bir kalabalığın eşliğinde Yeniköy Mezarlığında defnedildi.

"Tahir Elçi şiddet olaylarını protesto ederken katledildi"

Tahir Elçi'nin katledilmesine Twitter hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Yılmaz, "Baro başkanımız Tahir ELÇİ, şiddet olaylarını protesto ederken, bitirilmesi için çağrı yaptığı çatışmalı ortamda hayatını kaybetmiştir. Katledilen meslektaşım, Tahir Elçi'nin ailesine, Diyarbakır Barosuna ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

PKK'ya 'Tahir Elçi'nin vasiyetini uy' çağrısı

Açıklamasında PKK'ya, Tahir Elçi'nin vasiyetine uyması çağrıda bulunan Yılmaz, " Tahir Elçi'nin, vasiyeti mahiyetinde yaptığı, çatışmaların sonlandırılması çağrısına uyulmalı ve şiddet eylemleri terk edilmelidir. Tahir Elçi'nin katledilmesi olayını aydınlatmak ve faillerini bulmak hükümetin sorumluluğundadır. Kaza mı, suikast mi? aydınlatmalıdır. Örgüt, Elçi'nin, çatışmaların ve şiddetin son bulması çağrısına saygı göstermeli, cenazesi üzerinden şehirleri terörize etmemelidir." ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir