• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 14 Aralık 2011 Çarşamba günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Bingöllülere Deprem Bilinci Verilecek
Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce SODES kapsamında yürütülen `Deprem Öldürmez Bilinçsizlik Öldürür` adlı proje eğitimleri başladı.

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülen `Deprem Öldürmez Bilinçsizlik Öldürür` projesi ile ilgili olarak öncelikle kurum içindeki arama kurtarma personelinin eğitim seminerlerine alınacağını belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü M. Emin Boğatekin, eğitimlerin Sivil Savunma Şube Müdürü Ekrem Kavran yönetiminde devam ettiğini ifade etti.

Bingöl Olay Gazetesi: FKA, Bilgilendirme Toplantılarını Tamamladı
Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerine hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansı tarafından bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla hazırlanan "Ekonomik Gelişme" ve "Tarımda Model İşletmeler" Mali destek programları için düzenlenen bilgilendirme toplantıları sona erdi.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Fethi Altınyuva, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli`de destek programları için bilgilendirme toplantıları yaptıklarını bildirdi. Altınyuva, dört ilde yapılan bilgilendirme toplantılarına 590 kişinin katıldığını ifade etti.

Bingölün Sesi Gazetesi: 100. Yıl Sorunu Mecliste
Atıcı tarafından meclise taşındı. Meclise soru önergesi vererek okulun durumunu gündeme getiren Atıcı, soru önergesinin başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Bilimsel verilerle belgelendiği üzere Bingöl`ün Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Doğu Anadolu Fay Hattı`nın kesiştiği noktada yer aldığını belirten Atıcı, tarihsel kayıtlarında Bingöl`ün sık sık depremlere maruz kaldığını gösterdiğini söyledi.

Atıcı, "1 Mayıs 2003`te Bingöl ve çevresindeki depremden sonra teknik elemanlarca 100.Yıl İlköğretim Okulu`nda hasar tespit edilmiş ve binanın güçlendirilmesi gerektiği bildirilmiştir. Ancak aradan sekiz yıl geçmesine rağmen okul binası için gereken güçlendirme işlemleri yapılmamıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün 18.11.2011 tarih ve 015951 sayılı yazısında bina güçlendirme işleminin ödenek yokluğu nedeniyle yapılamadığı açıkça belirtilmiştir.


Bingöl Kent Haber Gazetesi: İkinci Şafak Operasyonu
Bingöl`de 8 kişi, ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla sabah saatlerinde gözaltına alındı. 3 kişi ise adreslerinde bulunamadı. İşte kamuoyunda ciddi spekülasyonlara neden olan gözaltıların detayları…

Bingöl`de 2009 yılı içerisinde yapılan bazı KÖYDES ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında dün sabah erken saatlerde operasyon için düğmeye basan Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali İşler Büro Amirliği ekipleri, 11 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. 8 adreste belirtilen isimleri gözaltına alan polis, 3 kişiyi adreslerinde bulamadı. İhaleye fesat karıştırmak iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi, ifadeleri alınmak üzere Bingöl Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü. Şüphelilerin, bugün savcılığa sevk edilmesi beklenirken, 3 kişinin aramasına devam edildiği öğrenildi. Gözaltına alınan 8 kişiden 1`nin bir bankada güvenlik görevlisi, 2 kişinin kamu görevlisi, 5 kişinin de müteahhit olduğu belirtildi.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: "300 Yataklı Hastaneye 1 Yatak Bile Eklenmedi"
BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Sağlık Bakanlığı bütçesi hakkında TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada, Dokuz yıllık AKP Hükümeti döneminde Bingöl`de üç yüz yataklı Bingöl Devlet Hastanesinin kapasitesine bir yatak bile eklenmediğini ve hastaların civar illerde çare arayışları içerisinde olduklarını söyledi.
 
(Ali Yıldırım - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir