• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Burslar Asgari Ücrete Yükselsin Önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM Genel Kurulunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının 2012 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.
 
MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Gençlik ve Spor Bakanlığının özellikle amatör sporcuyu desteklemesi gerektiğini söyledi. Türkiye`nin nüfusunun büyük bölümünü gençlerin oluşturduğunu ifade eden Şeker, bunun, Bakanlığa önemli görevler yüklediğini belirtti.
 
Şeker, amatör sporcuların çocuk yaştan itibaren kayıt altına alınması ve takip edilmesi gerektiğini, bu şekilde 10-15 yıllık planlama ile ileride performansı yüksek, başarılı sporcuların yetiştirilebileceğini ifade etti.
 
Amatör sporculara ve kulüplere verilecek desteğin, gençleri kötü alışkanlıklardan da uzak tutacağını anlatan Şeker, ``Ancak amatör bir spor takımının kuruluşu bile en az 20 bin liraya mal oluyor. Bu sorunlara çözüm bulunmalı`` dedi.
MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (YURTKUR) artık talebi karşılayamadığını, öğrencilerin büyük bölümünün bu imkandan yararlanamadığını söyledi.
 
Türkiye`de art arda üniversite açıldığını, ancak buralarda okuyacak öğrencilerin barınma sorununun hesaba katılmadığını ifade eden Erdem, ``Ülkemizin geleceğine önemli katkıları olacak bu yavrularımıza barınak imkanı hazırlamalıyız. Kredi Yurtlar Kurumuna müracaat edecek olan genç, formu doldurmak için gittiğinde, kendisine, `yüksek ücretli yurtlardan yararlanmak ister misiniz` diye soruluyor. Bu durum sınıflandırmaya, birilerinin dışlanmasına neden oluyor. Öğrenciler, başkaları tarafından açılan barınaklara mı yönlendirilmeye çalışılıyor?``
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir