• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2489.586
  • ...
Facebook`ta Özgeçmiş Paylaşmayın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin ilk günkü konukları Yenibiris.com İş ve İnsan Kaynakları Danışmanı Murat Babadalı, Gelişim Akademi Yöneticisi Emre Urfalı, Darty İnsan Kaynakları Müdürü Selda Bağlan ve 20 Yaşında Patron Olmak kitabının yazarı Erdem Genç oldu.
 
İnsan kaynakları konusundaki tecrübelerini aktaran konukları Yenibiris.com İş ve İnsan Kaynakları Danışmanı Murat Babadalı personel yönetiminden insan kaynakların geçmenin kolay olmadığını dile getirdi.
 
Babadalı şöyle konuştu: “İnsan kaynakları olarak ileriki işi hayatınızda personelin dert babası olacaksınız. Her insanın diğerlerinden bir farkı vardır ancak asıl mesele bu farkı nasıl ortaya kayacaksınız. Şimdi okul hayatınızda hepiniz arkadaşsınız fakat vahşi kapitalist sistemde hepiniz rakip olacaksınız. Kendinize sormanız gereken soru şu;’kariyer hedefim nedir?’ eğer bu sorunun cevabını verebiliyorsanız daha emin adımlar atabilirsiniz.”
 
Sosyal ağlarda özgeçmiş eklemenin sağlıklı bir durum olmadığını ifade eden Babadalı “Günümüzde sosyal ağa siteleri gayet önemlidir fakat sosyal ağ sitelerindeki (facebook, twitter) kişisel sayfalarınıza profesyonel bir belge olan özgeçmişi eklemek sağlıklı bir durum değildir” dedi.
 
Özgeçmiş yazmayla ilgili bilgiler de veren Babadalı “Özgeçmiş ve CV yazarken kullandığınız programları versiyonları ile birlikte yazmaya dikkat etmekte fayda var. Mesleğe adım atmadan önce kurumsal referansların olması önemlidir. Kartvizit çıkartmak için işe girmeyi beklemeyin, kendinize bir kartvizit çıkarın ve iş başvurularında CV’nize zımbalayın. Kartvizit için işe girmek şart değildir zaten kendiniz kartvizitsiniz” diye konuştu.
 
20 Yaşında Patron Olmak kitabının yazarı Erdem Genç ise iş yaşamına atılacak gençlere sevdikleri işi yapmalarını söyledi. Genç şöyle konuştu: “Tutkuyla çalışın sevdiğiniz işi yapın ve risk alın.
Başarının sırrı bunlarla gizlidir. İşe girene kadar kapıları aşındırın, sürekli bir adım atın. Kendi işinizi kurmadan zengin olamazsınız. Üniversiteli olmanın güzel yanı şudur; birçok şey denersiniz ve eğer başarısız olsanız bile hala öğrencisinizdir. Ufak ufak ticaretlerle başlayabilirsiniz bu önemli bir adımdır.“
 
SAÜ Bilimsel Araştırmalar Topluluğu’nun düzenlediği “İşten Gelenler Gençlerle Buluşuyor” semineri 15 Aralık Perşembe gününe kadar devam edecek. Öğrencileri iş yaşamına hazırlamaya yönelik olan seminer sonunda etkinliğe katılanlara ücretsiz katılım belgesi verilecek.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir