• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
Aselsan Cinayetinde Yeni Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, bu görüntüleri İstanbul Adli Tıp Genel Kuruluna göndererek, ölümün ``intihar mı, yoksa cinayet mi`` olduğu konusunda rapor istedi.
 
Başbilen, 4 Ağustos 2006`da sabah saatlerinde 06 ET 2068 plakalı otomobiliyle işine gitmek üzere evinden ayrılmış, ancak ASELSAN`a gitmediğinin anlaşılması üzerine eşi aynı gün saat 12.40`ta Yenimahalle Merkez Karakoluna eşinin kayıp olduğunu bildirmişti.
 
Başbilen, bir gün sonra saat 21.30 sıralarında Ankara`nın Kavaklı köyü Aydıncık Mahallesi Mezarlık Üstü mevkisinde tarla içinde, park halindeki otomobilinde, boynunda ve sol bileğinde kesikler olduğu halde ölü olarak bulunmuştu.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak soruşturma yürütmüş, soruşturma sonucunda ``Başbilen`in kesici aletle intihar ettiği anlaşıldığından, kovuşturmaya yer olmadığına`` karar vermişti.
 
Ancak Başbilen`in ailesi, geçen yıl Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, soruşturmanın yeniden açılmasını talep etmişti.
 
Halen soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Demir, Başbilen ölü olarak bulunduktan sonra jandarma tarafından çekilen fotoğraf ve kamera görüntülerini Ankara Adli Tıp Kurumundan istedi.
 
Kurumda bulunan fotoğraf ve görüntüler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.
 
Savcı Demir, fotoğraf ve görüntülerle birlikte dosyanın fotokopisini de çekerek, İstanbul Adli Tıp Genel Kuruluna gönderdi ve ölümün ``intihar mı, yoksa cinayet mi`` olduğu konusunda rapor istedi.
 
Öte yandan, bugün adliyeye gelen Hüseyin Başbilen`in babası Vehbi Başbilen, AA muhabirine, ``Bu bir cinayet ve bu cinayetin çözülmesi için ömrüm yettiğince çabalayacağım. Bu çocuklar bu ülke için çalıştı. ABD`den oğluma teklif gelmesine rağmen, `Vatanıma hizmet etmek istiyorum` diyerek, bu teklifi geri çevirdi. Devletimizden bu cinayetlerin aydınlatılmasını istiyorum`` dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir