• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Vanlı Depremzedeler: `Perişanız, Sesimizi Duyan Yok!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da art arda yaşanan depremler sonrası tam bir sefalet içerisinde olduklarını dile getiren Vanlı deprem mağdurları, yaşadıkları bu sıkıntıları kimsenin görmemesinden ve seslerinin duyulmamasından şikâyetçi. Çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen depremzede vatandaşlar, buna rağmen feryatlarına karşı resmi makamların adeta kör ve sağır kesildiğini ifade ediyor.
 
Van`ın merkez Beyüzümü Mahallesinden Selim Ayaz da, yaşadığı sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirirken, çalmadık kapı bırakmadığını ama artık gidecek bir kapılarının olmadığını belirtti. Ayaz, "Biz buralara sorunumuzu anlatıp çözüm bulmak için geliyoruz. Depremden sonra bizim halimizi sormaya ne bir yetkili geldi, nede bir yardım geldi. Bu felaketi sadece Van`ın köyleri yaşamadı. Van`ın her tarafı yaşadı. Van`ın merkezine yapılan yardımlar iki yüz üç yüz evle sınırlıdır. Birkaç yere yapılan yardımlar medyaya sanki bütün Van`a yapılmış gibi gösteriliyor. Perişanız ve sesimizi duyan yok." diye konuştu.
 
Üç aile toplamda on sekiz nüfusla derme çatma bir çadırda kaldıklarını söyleyen Ayaz, "Valilik ilk önce bizi göndermek istedi. Fakat okulların açılacağını söylediklerinden dolayı gitmek istemedik. Daha sonra okulların açılmayacağı söylenince gitmek istediysek de gidemedik" diyerek çaresizliğini dile getirdi.
 
Mahmut Aytekin-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir