• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Hayrın Yolcuları Hz Hüseyin`i Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - Hayrın yolcuları derneği tarafından düzenlenen Kerbela Şehitlerini anma ve anlama programı Malatya halkının yoğun katılımıyla düzenlendi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mahmut Yayla`nın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

 

Sinevizyon gösterimi ile katılımcılar duygu dolu anlar yaşadığı programda konuşan Doğruhaber gazetesi yazarlarından, Mustazaf-Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin, Kerbela hadisesi ve Hz. Hüseyin`in şehadet misyonunu anlattı.

 

Hz Hüseyin ve Yarenleri Tarihin Nurlu Tarafını Temsil Ediyor
Tarihin hak ve batıl mücadelesiyle beraber bir nurlu ve bir de karanlık tarafının olduğunun dile getiren Şahin, nurlu tarafı temsil eden Hz. Hüseyin ve yarenlerinin kıyamete kadar örnek alınması gerektiğini belirtti.

 

Dünya hayatının imtihan olduğunu hatırlatan Şahin, imtihanın ince çizgilerinin olduğunu ifade ederek, bu ince çizgilere dikkat edilmediği zaman imtihanın kaybedileceğini, hatta Müslüman olduğu halde kişinin Yezitleşebileceğini çeşitli örneklerle anlattı.

 

Bu konuda Ömer Bin Sad`ın durumunun günümüz Müslümanları için bir ibret vesikası olduğunu ifade eden Şahin, Allah`u Teâlâ`nın bir daha bu ümmete Kerbela hadisesi gibi bir olay yaşanmaması duasında bulunarak konuşmasını sona erdirdi.

 

Program okunan mersiye ve yapılan kapanış duasıyla sona erdi. Programın bitiminde misafirlere aşure ikram edildi.

 

Bu arada Muharrem ayının girmesiyle Malatya`da birçok STK, Diyanet ve Malatya Belediyesi tarafından kentin değişik yerlerinde vatandaşlara Aşure ikramı yapıldı. Birçok konferans ve etkinlik düzenlendi.
 
Yakup Kazak - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir