• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
`Hayatımız Devamlı Risk Altında`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde dün gece yaşanan çatışmalardan dolayı kepenkler kapatılırken, ilçe esnafı hayatlarının devamlı risk altında olduğunu belirtti.

Sur ilçesinde lokantacılık yapan Ali Usta, yaşanan çatışmalardan dolayı iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, “50 yıla yakındır burada esnaflık yapıyorum. Çatışmalardan önce özellikle yabancı turistler ve yerli turistler lokantamıza çok geliyordular.  İşyerimiz üç katlı olmasına rağmen yetiştiremiyorduk.  Çoğu zamanda sıra oluşuyordu,  Ama şimdilerde sizin de gördüğünüz gibi dükkân bom boş, günlük etlerimizi dahi tüketemiyoruz.” dedi.

“İt iziyle at izi birbirine karışmış”

Dükkânı kapalı olan ismini vermek istemeyen bir başka esnaf ise  “İnanın konuşmaktan çekiniyoruz, çünkü biraz derdimizi anlatsak bir tarafa çekiliyor. İt iziyle at izi birbirine karışmış. Söylediklerimiz ya karakola ya da PKK`lilere ulaşıyor. Yeter artık bizim de çoluk çocuğumuz var. Doğru düzgün eve ekmek götüremiyoruz.” diyerek hayatlarının devamlı risk altığında olduğunu belirtti. (Yunus Sırat, Mustafa Kaynak- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir