• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas`tan Gösterilere Katılma Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka'da yaşayan Filistinlileri yarın (27 Kasım Cuma) Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde Cuma namazının ardından düzenlenecek gösterilere katılmaya davet etti.

Hamas Hareketi dün akşam yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, intifadanın temel direği olan Cuma günlerinde işgal güçleriyle çatışmaların yaygınlaştırılmasını istedi.

Filistin halkına ve direniş gruplarına eylemleri tırmandırma çağrısında bulunan Hamas Hareketi, işgal güçlerinin şehitlerin cesetlerini alıkoyması ve Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürmesinin Filistin halkının işgal yönetimine baskı için harekete geçmesini gerektirdiğini söyledi.

Filistin halkının kalbi çarptıkça şehitlerin kanlarının direnişe emanet olduğuna işaret eden Hamas Hareketi, işgalcilere acı veren direniş eylemlerinin özgürlüğe giden yolu açtığını belirtti.

Hamas Hareketi, Kudüs İntifadası'nın hedeflerini gerçekleştirinceye kadar devam edeceğini vurgulayarak gençlerden yeni eylem metotları geliştirmelerini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir