• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Kış`tan Sonra
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
En şiddetli ve ağır kışlar en gürbüz ve şen baharların müjdecisidir. Kışın sevimsiz yüzüne bakıp hayattan bıkmak, karamsarlığa düşmek niye? Her şey zıddı ile bilindiğine göre, kışı yaşamadan güzel bahar ikliminin kıymetini nasıl bilecektik. Şimdi bir kışı yaşıyoruz. Şartlar belki çok daha ağırlaşacak. Zulmetin aydınlıkla boğuştuğu gibi, hayır ve şer de en yüksek noktasına ulaşıp başa baş, dişe diş hesaplaşacaklar. Tarih önünde, fikir ve görüş cephesinde, gerçekle yalan karşı karşıya gelecekler.
 
Hakikatin karşısında yalan direnebilir mi dersiniz? Karanlığın zifirisine bakıp ümitsizliğe düşmek neden? Hangi zülüm nuru yenebilmiş? Ne zaman kar güneşe dayanabilmiş, hangi Musa Firavuna yenilmiş ve hangi İbrahim ateşte yanmıştır? Öyleyse nur’un yumuşaklığı, sempatisi, güneşin aydınlığı, ısıtıcılığı, Musa imanı ve celali, İbrahim dostluğuyla kuşanmak, donanmak gerek. Kömürü koynunda elmas diye saklayanlar, cemiyetin üstüne kömür tozu serpenler, onları kirletenlerin aldatmacası, ikiyüzlülükleri de çok sürmeyecek.

Her kış koynunda bir bahar besler. Kar, fırtına, ayaz, don, şimşek, gök gürlemesi, yağmur, sel... Bunlar hep kışın unsurlarıdır. Hiç bir kış bunlarsız olmaz ve kışsız da bir bahar gelmez. Baharı bekliyor, istiyorsak sabretmeliyiz. Çünkü sabır imanın yarısıdır. İnanıyorsanız, üstünsünüz önümüzde bir kandil, ufkumuzda bir yıldız, dünyamızda bir güneş. Biliyoruz ki her firavun koynunda bir Musa’yı besler. Yusuflar zindanlarda çürümezler.

Bakarsınız kış biter gibi olurken birden gerisin geriye döner. Hem de hiddetli ve şiddetli. İşte bu marttır. Fakat buna rağmen nisan gelecektir ve rahmet dolu yağmurlarını dökecektir üzerimize. Sanırsınız kış bitmeyecek. Çünkü mart aman vermez. Ama nisan kadife yahut atlas bir zemin gibi yumuşacık, ılık sakince gelir. Tatlı muhabbetlerle sarar benliğimizi. Ve aydınlık dönemi gelecektir, istemeyenlere rağmen...
 
HAFTANIN YAZISI
Enes Çetin / Mardin (Nusaybin) - Yaş: 18
--DOĞRUHABER

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir