• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Bölge belediye başkanları Gaziantep`te toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis belediye başkanları, Gaziantep`te bir araya geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bölge illerin sorunları ile bölge turizminin canlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

Yapılan proje ve çalışmaların anlatıldığı toplantıda, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken toplantının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Belediye Başkanlarına tamamlanan ve yapım esnasında olan projeleri gezdirdi.

Güzelyurt Mahallesi`nde yapımı devam eden toplu konutlar, eski adliye binası, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı, Asım Güzelbey Köprülü Kavşak gibi proje alanlarını gezen ekip, ardından Zeugma Mozaik Müzesi, Hışvahan ve Hamam Müzesi`ni ziyaret etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gezilerin ardından yaptığı değerlendirmede, projeleri yerinde görerek Şahin`den bilgi aldıklarını belirtti.

Bölge Belediye Başkanları olarak bir dayanışma içerisinde çalışacaklarını belirten Çiftçi, “Güneydoğu Anadolu Bölgemiz gerek turizm sektöründe gerek tarihi ve kültürel mekanlarda, altyapı ve sosyolojik olarak birbirine yakınlığından dolayı güzel bir gezi oldu. İnşallah gezilerimiz, incelemelerimiz, toplantılarımız, bölge sorunlarını dile getirme konularımız bundan sonra da devam edecektir.” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da Fatma Şahin bakanlıktaki tecrübesini Gaziantep`teki projeler için iyi kullandığını belirterek, örnek çalışmaları kendi illerinde de uygulayacaklarını aktardı.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise toplantı ve gezinin çok faydalı olduğunu söyledi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri