• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Kırşehir, Sivas, Samsun, Amasya, Çorum, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri ile Giresun'un iç kesimleri ve Gümüşhane'nin batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Çanakkale`nin güneyi, Balıkesir`in batısı, İzmir, Manisa, Aydın, Isparta`nın güney ilçeleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm) , Muğla ve Antalya`da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olması beklenmektedir. Sabah saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülkenin güney ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kuvvetlice (30-60 km/saat), Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (21-50mm), Muğla çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olacağı tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana ve Mersin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta'nın güney ilçeleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), Antalya çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olacağı tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir çevreleri ile gece saatlerinden sonra Konya ve Sivas çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Samsun ve Amasya çevreleri, gece saatlerinden sonra Giresun'un iç kesimleri ve Gümüşhane'nin batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri, akşam saatlerinden itibaren batısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Şanlıurfa çevreleri, gece saatlerinden sonra Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı: 13/19

Ankara: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı: 6/17

İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı: 16/21

Adana: Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı: 9/24

Diyarbakır: Çok bulutlu. gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı: 1/15

Batman: Parçalı ve çok bulutlu: 0/17

Van: Parçalı ve çok bulutlu: -1/10 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir