• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
Rahmeteli`nden İl Sağlık Müdürlüğüne İlaç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kurulduğundan bu yana fakir ve mağdur olmuş vatandaşın yanında yer almaya devam eden Rahmeteli Gıda Bankası Derneği, deprem bölgesinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
 
Gün geçtikçe yardımlarına başka yenilikler katarak fakir ihtiyaçlarına cevap veren Rahmeteli Gıda Bankası, sağlık alanına da el atarak, vatandaşın sağlık sorunlarına çözüm arayışında bulundu. Diyarbakır ve Batman`dan gönderilen muhtelif ilaçları kabul ederek Van`da sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalan vatandaşa yardımda bulunmak isteyen Rahmeteli Gıda Bankası, bu ilaçları İl Sağlık Müdürlüğüne teslim ederek vatandaşın hizmetine sundu.
 
Onların Sorunlarına Bir Nebze de Olsa Derman Olalım
Kendi yerinde ilaçların teslimatını yapan Dernek Başkan Yardımcısı Sabri Yıldırım, "23 Ekimde meydana gelen deprem nedeniyle Diyarbakır ve Batman`da bulunan Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı STK`lardan, derneğimize muhtelif ilaçlar gönderildi. Bizler de elimizde bulunan bu ilaçları, tasniflendirerek tutanak ile İl Sağlık Müdürlüğü İlaç Eczacılık Şubesine teslim ettik. Buradaki amacımız, ilaçların sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalan vatandaşlar için kullanılmasını istedik ki onların sorunlarına bir nebze de olsa dermen olalım" dedi.
 
İlaçların birçok hasta için kullanılacağını belirten Yıldırım, "Şu an da bize yaklaşık 40 kalem ilaç geldi. Gelen ilaçları paketleyerek, İl Sağlık Müdürlüğüne teslim ettik. Bu şekilde yaklaşık yüzlerce hasta vatandaşa ilaç sunmayı hedefledik" diye konuştu.
 
Burhan Teke - İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir