• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DÜ`de `İslam Ümmetinin Mazlumiyeti` konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi`nde Bilgi ve Erdem Kulübü tarafından ‘İslam Ümmetinin Mazlumiyeti` konulu şiir ve ezgi dinletisi düzenlendi. Konferansa İlahiyat fakültesi öğretim görevlileri ve   çok sayıda öğrenci katıldı.

Sunuculuğunu M. Zeki Aygur`un yaptığı konferans, Cebrail Dedeoğlu`nun Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını Bilgi ve Erdem Platformu Başkanı Mehmet Savaşçı`nın yaptığı konferansta Özlem Ajans sanatçıları ezgiler  seslendirdi. 

Konferansta açılış konuşmasını yapan  Bilgi ve Erdem Platformu Başkanı Savaşçı, “Tarih boyunca Müslüman toprakları işgale uğramış, Müslüman kanı dökülmüş ve Müslümanlar zulüm görmüşlerdir. Ama hiçbir zaman Müslümanlara yapılan zulümler bu kadar yaygınlaşmamıştı. Güneydoğu Asya'dan Ortadoğu'ya, Ortadoğu'dan Avrupa'ya Müslümanlar bulundukları her yerde zulüm görmektedirler. Dünya barışını sağlama iddiasın da bulunan   güçler ise bu zulümleri bir fiil kendileri işlemektedir. Tüm bunlar gösteriyor ki Müslümanlar zincirin halkaları gibi birbirine kenetlenmediği, birbirine merhamet etmediği müddetçe, destek olmadıkça kimse Müslümanlara sahip çıkmayacaktır."dedi.

Kıyıya vuran cesetlerin köhnemiş vicdanların belirtisi olduğunu söyleyen Savaşçı, "Geçtiğimiz hafta Cemaati İslami Liderlerinden Ali İhsan Mücahit idam edilerek şehit edilmiş, fakat dünya buna sessiz kalmıştır. Suriye'den göç eden halk Avrupa sınırlarına ulaşmadan can veriyor. Kıyıya vuran bedenler, cesetler biz Müslümanların zulme sessiz kalıp köhnemiş vicdanıdır. İçinde bulunduğumuz bu durum bizi, "Ey Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan şu beldeden kurtar ve rahmetinle bize sahip çıkacak bir koruyucu ve destek olacak bir yardımcı gönder!" diye yalvaran güçsüz erkekler, kadınlar ve çocuklar için savaşmıyormuşsunuz?" ayetini şiar edinmemizi ve mazlumlara yardım etmemizi emrediyor."ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile son buldu.  (Mustafa Kaynak / M. Sıddık Bilge - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir