• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
İmam Hatip`i tercih eden başarılı öğrencilere bisiklet hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat`ın Gölcük Mahallesi`nde 3 yıl önce eğitim-öğretime başlayan Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu, 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi için 4`üncü sınıfı 98 puanla bitirip okullarına kayıt yaptıran öğrencilere hediye sözü vermişti. Bu puanı alarak kayıt yaptıran Mahmut Avran, Muhammed Aykat ve Zeynep Dilek`e okul bahçesinde düzenlenen törenle birer bisiklet hediye edildi.

Okul bahçesinde yapılan ödül töreninde bir açıklama yapan  Okul Müdürü Mehmet Aksoy, amaçlarının  öğrencilerin ve velilerin İmam Hatip`e ilgilerini artırmak olduğunu ifade ederek hediyelerin okul idaresi ve öğretmenlerin katkısıyla alındığını belirtti.


Okula yeni kayıt yaptıran öğrencilere verdikleri sözü yerine getirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Aksoy sözlerine şöyle devam etti: “Hem öğrencilerimizin hem de velilerinin okulumuzu tercih etmesinden dolayı mutluyuz. Okul yönetimi olarak 4`üncü sınıfı bitirme notu 98 ve üzeri olan ve bize kayıt yaptıran öğrencilere bisiklet hediye edeceğimizin sözünü vermiştik. Bugün bu sözümüzü yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz. Yüksek puanlı öğrencilerin okulumuzu tercih etmeleri bizi ayrıca gururlandırmaktadır. Amacımız öğrencileri eğitim ve öğretim hayatlarında başarılı olmaları için destek ve diğer öğrencilerimizi bir nebze de olsa çalışmaları için teşvik etmektir. Bu çocuklarımıza bundan sonra ki hayatlarında da bu başarılarını sürdürerek yararlı bireyler olacaklarına inancımız tamdır.”

Hediye almaya hak kazanan 5`inci sınıf öğrencisi Muhammed Aykat`ın velisi Murat Aykat, okul yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederek, “Her başarılı öğrencinin arkasında başarılı öğretmen ve yöneticiler vardır. Bu nedenle değerli okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin bu  hasassiyetlerini takdir ediyorum. Öğrencileri okula motive etme açısından bu tür ödüllendirmelerin önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi. (Süleyman Tunç- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir