• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Batı`nın Suriye Siyaseti `AHLAKSIZCA`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, muhaliflere yönelik baskı uygulamayı reddedip, kendilerini BM Güvenlik Konseyi`nin çalışmasını engellemekle suçlayan Batının tavrının ``ahlaksızca`` olduğunu söyledi.
 
Lavrov, temaslarda bulunmak için Rusya`ya gelen Cezayir Dışişleri Bakanı Murad Medelci ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya`nın Arap Birliği`nin Suriye konusundaki çalışmalarına Rus gözlemcileri dahil ederek katılmaya hazır olduğunu açıkladığını belirterek, ``Eğer Arap partnerlerimiz hazırlarsa, böyle bir işbirliğine BRICS ülkelerinden gözlemciler de katılmaya hazır`` diye konuştu.
 
Suriye konusunda yaptırımların daha önce yaşanan deneyimler sayesinde faydalı olamayacağına inandıklarını söyleyen Lavrov, ``Bu yaptırımları sadece çok aşırı durumlarda yapmalıyız. Biz tek taraflı baskıyı artırma yerine barış arayışı konusunda kararlı olunması çağrısında bulunuyoruz. ABD, AB ve bazı diğer ülkelerdeki partnerlerimiz Suriye`ye en fazla halkı etkileyecek olan ekonomik yaptırımlar da dahil olmak üzere daha fazla yaptırım uygulanması konusunda çok kesin bir pozisyon içindeler. Bu kati pozisyonun doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum`` dedi.
 
Şiddet nereden gelirse gelsin bunu çok kesin bir şekilde kınadıklarını belirten Lavrov, ``Kararlılığımız seçici olmamalı. Muhalefetin silahlı kanadına baskı yapmayı reddedip bizleri BM Güvenlik Konseyi`nin çalışmalarını engellemekle suçlamak en basit terimiyle ahlaksızca bir şey`` ifadesini kullandı.

 

Dünya Bülteni

 


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir