• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, Kasım ayında da meslek grup toplantılarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay`ın başkanlığında ve Mobilya sektör temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, mobilya sektörü problemleri ele alındı.

Yapılan toplantıda, sektörün en büyük probleminin fiziki mekân yetersizliği olduğu, bu sıkıntıdan ötürü Bingöl`deki mobilya sektörü pazar kaybının yüzde 50`lere ulaştığı dile getirildi.

Sektör adına açıklama yapan Murat Akçan, “Pazar kaybının önüne geçilmesi için mobilya mağazalarının bir arada olduğu mobilyacılar çarşısına ihtiyaç vardır. Mağazalarımızın metrekaresi küçük olduğundan dolayı doğru sunum yapamadığımız için hemşerilerimiz bizde olan ürünlere ilgi göstermiyor, çevre illerdeki görseli güzel ve metrekaresi büyük olan mağazalarda aynı ürünlere ilgi gösterip satın aldıklarına şahit oluyoruz.” dedi.

Mağazalarının metrekaresi yetersiz olduğundan ötürü müşterilerine doğru bir sunum yapamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Akçan, “2003 Bingöl depremi sonrası güçlendirme görmüş bina altlarında faaliyetlerimizi sürdürmekten rahatsızlık duymaktayız. Ayrıca ürünlerimizin mağazalarımıza giriş ve çıkış sevkiyat süreci şehir merkezindeki park sıkıntısından dolayı işler çekilmez bir hal almıştır. Mağazalarımızın metrekaresi yetersiz olduğundan ötürü hemşerilerimize doğru bir sunum yapamamanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Bizler yatırımlarımızı güzel Bingöl`ümüze yapmayı ve ticari faaliyetlerimizi ilimizde sürdürmeyi canı gönülden istemekteyiz.” diye konuştu.

Şartların kendilerini çevre iller başta olmak üzere batıya yöneltmek zorunda bıraktığını ifade eden Akçan, “Yetkililerimizin mobilyacı esnafının bu konuda önünü açacak arsa talebinin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. İstihdama yönelik yatırımlarımızın gerçekleşmesi için önümüzdeki engelin bir an önce kalkması gerekir. Yer sıkıntısından dolayı ve şehrin ortak aklının bu konuda bizlere yardımcı olmamasından ötürü biz yatırımcılar olarak mağazalarımızı çevre illerde açmaktayız.” diye konuştu.

Bingöl TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çalbay, toplantı sonunda sektör temsilcilerine teşekkür ederek, sektörün diğer sektörler ile birlikte ticari yer problemini 2013 yılından beri en üst düzeyde dile getirdiklerini söyledi.

Çalbay “Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`ın başkanlığında yürütülen Odamızın sekreteryasını yaptığı Bingöl Kalkınma Platformu bünyesinde bir süredir gündem olarak görüşülmekte olan bu problemin yakın bir zamana kadar çözülmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)