• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Depremzede Van Esnafı Dertli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Depremlerin ardından Vanlılar artçı depremlerin devam etmesinden dolayı mecburen Van`ı terk etmek zorunda kaldı. Van`ı terk etmeyen ve edemeyenler ise zorlu hayat koşullarında ayakta durmaya çalışıyorlar.

"İkinci depremden sonra Van`da hayat durdu. İkinci deprem direkt Van`ı vurdu" diyen Van`da esnaflık yapan Faruk Naci Açışlı, bunun en önemli nedeninin okulların bir türlü açılamaması olduğunu söyledi. Açışlı, "Başka bir neden de yetkililerin vatandaşın sorunlarıyla yeterince ilgilenmemesidir. Benim üniversite sınavına girecek bir çocuğum var. İki aydır okullar kapalı. Çocuğumun morali alt üst olmuş durumda. Onun için bu sene ondan bir şey beklemiyorum. Canı sağ olsun. Yardımlar da genellikle köylere yönlendiriliyor. Şehir merkezi unutuldu sanki. Ama inşallah Van daha güzel günlere dönecek" diyerek umutlarını ve düşüncelerini dile getirdi.

Açışlı, "Van`da düne kadar yaşanan 4,1 şiddetindeki deprem kolumuzu kanadımızı kırdı. Tam tamam diyoruz. Yeni bir sarsıntı bizi yeniden tedirgin ediyor" dedi.

Van`da büfe işletmeciliği yapan Hasan Güleryüz ise, "Zor şartlardan dolayı ticaret şu anda yok. Dükkânlarımız yıkıldı yıkılacak. Oturacak evlerimiz yok. Ticaretimiz yüzde on-on beşlere kadar düşmüş durumda. Günlük olarak ancak ekmek parası ya çıkıyor ya çıkmıyor. Şehir merkezinde sadece elektrik yardımı yapılıyor. İşçi çalıştıranlar hepten mağdur durumdadır. Bu konular hakkında hiç kimse çıkıp iki kelam etmiyor. Kimse doyurucu bilgi vermiyor. Biz zaten sıfıra kadar indik. Hükümetten borçlarımızı, sigorta primlerimizi ertelemelerini değil, tamamen silmelerini istiyoruz."dedi.

Güzel ve güneşli havada kendilerini park ve bahçelere atan Van halkı ise lisanı hal ile adeta "mutlu olmak için bahane arıyoruz" der gibiydiler.

Mahmut Aytekin-İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30286.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30287.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir