• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Şehit ailelerinden mahkemenin tutumuna tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/HDP`nin sokağa çıkma çağrısıyla başlayan 6-7 Ekim saldırılarında katledilen Yasin Börü, Riyat Güneş, Hasan Gökgöz ve Ahmet Hüseyin Dakak'ın katil zanlılarının yargılandığı davanın ikinci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde devam ediyor.

Müşteki ve mağdurların avukatlarının, ilk duruşmada yargılanmanın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için “Geniş salon” talebi başta olmak üzere tüm talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Talebin reddedilmesine tepki gösteren acılı aileler ise isteklerinin adil bir yargılanma olduğunu söylediler.

Mahkeme heyetinin tutumunu eleştiren Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz, mahkeme heyetini protesto ettiğini söyleyerek duruşma salonunda yaşananları şu şekilde anlattı: “Mahkeme heyeti burada adil bir yargılama yapacağına benim başımdaki külahla uğraşıyor. Gidip katilleri yakalasınlar. Bu nasıl bir mahkemedir anlamış değilim. Sizin oğlunuz, üçüncü kattan aşağı atılıp yakılırsa ve beyni yerlere saçılırsa nasıl bir tepki verirsiniz? Nasıl bir yargılama beklersiniz? Siz buradaki babalara nasıl davranıyorsunuz? Biz bu mahkeme heyetini istemiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu`na da seslenen baba Gökgöz, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan, her gün Yasin ve arkadaşlarının adını meydanlarda anıyorsunuz. Madem bu kadar samimisiniz, madem içiniz yanıyor, neden bu davaya sahip çıkmıyorsunuz? Gelin ve burada olanları görün. 6-7 Ekim katliamının azmettiricileri olan HDP`liler mecliste ayak ayaküstüne atıp keyiflerine bakıyor. Sizden isteğimiz; katilleri yakalayın, katilleri! Azmettiricileri yakalayın. Biz böyle bir adaleti kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Hüseyin Dakak`ın babası Özdekin Dakak ise azmettiricilerin de yakalanıp gerekli cezaya çarptırılmasını istedi.

Duruşmanın küçük bir salonda yapılmasına tepki gösteren Yasin Börü`nün babası Fikri Börü de mahkeme heyetinin, yargılama yaparken Yasin`in parçalanan bedenini akıllarına getirip öyle bir yargılama yapmalarını istedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir