• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
`Yasin`i binadan atıp vücudunu yaktılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğru Haber

DİYARBAKIR-  PKK/HDP`nin yaptığı çağrılarla sokaklara inen yandaşları, Kurban Bayramı`nın 4. gününde kurban eti dağıtan 17 yaşındaki lise öğrencisi Yasin Börü`yü apartmandan aşağı atarak, vücudunu da molotof  ile yakıp vahşice katletmişti.

Yasin Börü`nün katledilmesi ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan anne Hatice ile baba Fikri Börü, oğullarının PKK yandaşları tarafından vahşice katledildiklerini söyledi. Bütün annelerin evlat acısı yaşamanın ne demek olduğunu bildiklerini belirten anne Hatice Börü, oğlu Yasin`in çevresinde güzel ahlakıyla tanındığına dikkat çekti.

“7 aylık kızım sürekli onu kokluyordu, belki de vedalaşıyordu”

Gözünü her kapattığında Yasin`i karşısında gördüğünü söyleyen anne Börü, “Oğlum Yasin çok iyi bir insandı, beni asla üzmezdi. Ona namaz kılmayı ben öğrettim. Sürekli namazını kılardı. Hiç kötü arkadaşları yoktu. Yasin, boş yerlere gitmezdi. Birkaç tane arkadaşı vardı, onlar da onun gibi iyi insanlardı. Bütün dersleri çok iyiydi. Okuldan eve evden de okula giderdi. Beni hiç üzmezdi. Bütün anneler evlat kaybetmenin acısını iyi bilir. Gözümü her kapattığımda Yasin`imi görüyorum. Yürüdüğünü, ev içindeki hal ve hareketlerini görüyorum. Yasin, kardeşlerini, özellikle 7 aylık olan kardeşini çok severdi. Onu görmediği zaman dayanamazdı. Okuldan geldiği zaman hemen ona sarılırdı. 7 aylık kızım sürekli Yasin`i kokluyordu. Belki de onunla vedalaşıyordu.” dedi.

“Kimse bu zulme uğramasın, bütün insanların uyanmalarını istiyorum”

Yasin`i günlerce hastanelerde ve karakollarda aradıklarını kaydeden anne Börü, “Bayramın 4. günü kahvaltı yaptıktan sonra derneğe çıkmak için bizden izin istedi. Yarım saat sonra geldiğinde bayramlık kıyafetlerini çıkarıp normal kıyafetlerini giydi. Akşam vakitlerine kadar gelmedi. Onu aradım ama telefonu kapalıydı. İki üç gün boyunca hastanelerde, morglarda ve karakollarda aradık. Oğlumu görenler, yüzünün tanınamaz halde olduğunu, vücudunun her yerinde yaralar olduğunu söyledi. Zalimler, şehit olduktan sonra vücuduna işkence yapmışlar. Kafasını yere çarpmışlar. Yüreğim çok yandı. Bu İslam ümmetine yapılan bir zülümdür. Kimse bu zulme uğramasın. Bütün insanların bu zulmü görmelerini ve uyanmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Oğlumun vücudunu yaktılar, ayağındaki ‘ben`den onu tanıdım”

Yasin`in herkes tarafından çok sevildiğini aktaran baba Fikri Börü ise, şunları söyledi: “Yasin`in öğretmenleri, okuldaki arkadaşları hepsi ondan memnundu. Kimse ondan şikâyetçi değildi. Yasin hiç kimseyi incitmemişti. Kurban eti dağıtmaya giderken ona ve arkadaşlarına pusu kurup tuzağa düşürmüşler. Onları bir binaya sıkıştırmışlar. Binanın 3. katından aşağıya atmışlar. Vücutlarına işkence yapılmış, bedenlerini molotof kokteylleriyle yakmışlar. Morgda vücudunu gördüğümde tanınmaz hale gelmişti. Her tarafı yaralar içindeydi. Ayağındaki ‘ben`den onu tanıdım.” diye belirtti. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir