• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Viranşehir de elektrik sayaçları mesken dışına çıkarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir`in Özal, Emiroğlu ve Hürriyet mahallelerindeki ev ve işyerlerinin elektrik sayaçları mesken dışına çıkarılıyor.

Konuyla ilgili DEDAŞ Müdürü Neşet Oğur Tamer, şu açıklamalarda bulundu: “DEDAŞ`ın sorumluluk alanı içerisinde bulunan tüm bölgelerde olduğu gibi Viranşehir ilçesinde de alçak gerilim dağıtım şebekelerine ve bu şebekeye bağlı aboneleri beslemek, abone sayaçlarını muhafaza etmek, gerektiğinde sayaç endekslerini otomasyon sistemi dâhilinde uzaktan erişim ile her ay doğru ve düzenli bir şekilde okumak ve abonenin uzaktan erişim ile kontrolünü sağlayacak alçak gerilim sayaç otomasyon panosunun montaj çalışması yapılmaktadır.”

Tamer, “Bu proje kapsamında alçak gerilim şebekelerimiz bakımı ve sokak aydınlatması yapılarak kaliteli enerji verilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması hedeflenmektedir. Bu projeyle saha yönetim sistemi sağlanarak herhangi bir yerde arıza olduğunda sahadaki bütün personelimizin kullanmış olduğu tabletlere bilgi olarak düşecek ve o bölgeye en yakın ekibin yönlendirilmesi sağlanarak vatandaşın mağduriyeti minimize edilecektir. Ayrıca kaçak enerji kullanımının önüne geçilerek faturalarda yüzde 10`a varan düşüşler sağlanacaktır. Bu proje kapsamında abonelerimizin eski sayaçları kendilerine verilerek kaçak kullanımları varsa bile herhangi bir cezai işlem yapılmayacak ve abonelerimizle tertemiz bir sayfa açılmış olacaktır.” dedi.

Yapılan değişiklikle ilgili konuşan vatandaşlar ise “Yeni uygulama hakkında bilgimiz yok. Elektrik bedeli çok pahalı. Eğer fiyat düşürülürse yeni uygulama faydalı olur. Şu an ki fiyat uygulanırsa büyük mağduriyetlere sebep olur. Bölgenin geri kalmışlığı, çatışma ortamı, iş imkânlarının olmaması gibi fakir vatandaşların yaşadığı sıkıntıya bir de yüksek fatura bedeli eklenirse bu kötü olacaktır.” dediler.

Öte yandan ilçede çiftçilerden tahsil edilen yüksek faturalar nedeni ile çiftçiler ikinci ürün ekmekten vaaz geçiyor.  Tarımda masrafların fazlalığından dolayı DEDAŞ`ın yaptığı indirimli tarifelere rağmen çiftçiler çok dertli. (Sabri Acet-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir