• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...

Bingöl TSO`dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 26 Kasım 2015 Perşembe günü saat 10:00`da Bingöl TSO Konferans salonunda e-tebligat ile ilgili bilgilendirme semineri verilecek.

Elektronik tebligat uygulamasına, 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla başlanacak. Bu tarihe kadar başvuru yapmayanlara bin 300 TL cezai müeyyide uygulanacaktır. Vergi dairelerince düzenlenen ve muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla elektronik ortamda tebliğ edilmesi ile ilgili usul ve esaslar belirlendi. 

Kimlere e-tebligat yapılacak

Kanun hükümlerine göre tebliği gereken elektronik imzalı evrak, elektronik tebligat sistemi kullanılmak suretiyle muhatabın elektronik tebligat adresine tebliğ edilebilecek. Buna göre, tebliğe elverişli elektronik adres kullanma zorunluluğu getirilen ve kendisine elektronik ortamda tebliğ yapılabilecekler, “kurumlar vergisi mükellefleri, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar (Kazançları basit usulde tespit edilenlerle gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler hariç), isteğe bağlı olarak kendilerine elektronik tebligat yapılmasını talep edenler.” olarak belirlendi.