• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Kabinede 8 yeni bakan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: AK Parti'nin kurduğu altıncı hükümette 8 isim ilk kez bakanlık koltuğuna otururken, daha önce çeşitli bakanlıklarda bulunmuş 18 milletvekili de yeni kabinede yer aldı.

AK Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Mustafa Elitaş, Faruk Çelik ve Mevlüt Çavuşoğlu 1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye girerek bakanlık görevine getirildi.

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu tarafından kurulan 64. Hükümette, AK Parti Merkez Yürütme Kurulundan (MYK)  3 isim yer aldı.

Buna göre AK Parti 5. Olağan Kongresi sonrasında oluşturulan MYK'da seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı, dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı, ekonomi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal da Maliye Bakanlığı görevine getirildi.

MYK'nın doğal üyesi sayılan TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

Merkez Yürütme Kurulunda boşalan üyelikler için AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda (MKYK) seçim yapılacak.

3 dönemlik bakanlar

AK Parti'de 7 Haziran'daki genel seçimde üç dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmeyen 70 kişiden 23'ü, 1 Kasım Genel Seçimi'nde milletvekili oldu.

AK Parti'nin kurduğu altıncı hükümette 8 isim ilk kez bakanlık koltuğuna otururken, daha önce çeşitli bakanlıklarda bulunmuş 18 milletvekili de yeni kabinede yer aldı.

Sema Ramazanoğlu, Süleyman Soylu, Fatma Güldemet Sarı, Mustafa Elitaş, Berat Albayrak, Bülent Tüfenkçi, Mahir Ünal ve Naci Ağbal ilk kez bakan oldu. 

7 Haziran seçimlerinde parti tüzüğündeki 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamayan Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Mustafa Elitaş, Faruk Çelik ve Mevlüt Çavuşoğlu 1 Kasım seçiminde TBMM'ye girerek bakanlık görevine getirildi.

Bozdağ Adalet Bakanı, Yıldırım Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Elitaş Ekonomi Bakanı, Çelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Çavuşoğlu da Dışişleri Bakanı oldu.

Başbakan yardımcılığı sayısı 5'e yükseldi

Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümette başbakan yardımcılığı sayısı da 4'ten 5'e yükseltildi. 63. Geçici Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Yıldırım Tuğrul Türkeş aynı görevde kalırken, geçmiş bazı hükümetlerde Maliye Bakanı olarak yer alan Mehmet Şimşek ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapan Lütfi Elvan 64. Hükümette Başbakan Yardımcılığına getirildi.

64. Hükümet, Başbakan Davutoğlu ile birlikte 27 üyeden oluştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir