• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Hilvan`da Öğretmenler Günü için program düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan`da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kız Meslek Lisesi Konferans Salonunda program düzenlendi.

Saat 10.00`da başlayan Programa Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Emniyet Müdürü Mümin Özmen, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, ilçe Müftüsü Tahsin Ekim, Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Jandarma Üsteymen Timur Deniz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren İlçe Kaymakamı Ahmet Özay, öğretmenlerin kendilerini eritme pahasına bir mum misali etrafına ışık saçtığını ifade etti. Öğretmenlik mesleğinin yüzde 85`inin gönül işi olduğunu vurgulayan Özay, bu mesleğin verimli olabilmesi için gönüllü olunması gerektiğini belirterek, bu meslekte hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut ise eğitimcilerin öğretmenler gününü tebrik etti. Turgut: “Peygamberlere baktığımız zaman tümü, insan yetiştirmek için ve karanlık dehlizleri dağıtmak için geldiğini görüyoruz. Bu şark âleminin üzerindeki bulutların dağılması ancak ve ancak peygamber düsturuyla hareketle olur.” dedi.

“Öğrencilerinin gözlerine bakarken ülkesinin, ümmetinin, insanlığın geleceğini görmeyen öğretmenler, meslek şuurlarını gözden geçirmelidir.” diyen Turgut, bir âdemin, bir âlem olduğunu belirterek, “Unutmayın değerli muallimler dikenler, boş bırakılan bahçelerde kendiliğinden yetişir.” diye konuştu.

Öğretmenlerin kendilerini sürekli geliştirmesi gerektiğini dile getiren Turgut, akademik bilginin yeterli olmadığını bu nedenle öğretmenlerin öğrenmek için daha çok gayret sarf etmesi gerektiğini ifade etti.

Programda kısa bir konuşma yapan öğretmenlerden Fatma İnel, kendisinin bir öğretmen kızı olduğunu söyleyerek ilk olarak babasının öğretmenler gününü tebrik etti.

Program, çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi. (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir