• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
HÜDA PAR Öğretmenler Günü`nü kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklama ile eğitimcilerin “Öğretmenler Günü” kutlandı.

Cunta zihniyetinin medreselere alternatif olarak 24 Kasım 1928`de resmen kurulan Millet Mekteplerinin kuruluş yıldönümünü olan 24 Kasım 1981 tarihini Öğretmenler günü olarak kabul ettiği belirtilen açıklamada, aynı zihniyetin bir yıl sonra 24 Kasım 1982 tarihinde ideolojik saiklerle geneli öğretmenlerden müteşekkil olan 4 bin 172 memuru işinden uzaklaştırdığına dikkat çekildi. 

Açıklamada, “Görüldüğü gibi Öğretmenler Günü olarak ilan edilen bu günün, temelde halka rağmen halkın gerçek mektepleri olan ilim ve irfan yuvası medreselerin kapatılması ve alternatif olarak batının eğitim anlayışının model olarak kabul edilmesinin dayatıldığı gündür.” ifadeleri kullanıldı. 

Malum zihniyetin tezahürü olarak; eğitim sisteminin, tüm değerlerinden uzak bir neslin yetişmesine sebebiyet verdiği ifade edilen açıklamada, manevi değerlerden soyutlanmış olan bu mekteplerin yetiştirdiği neslin toplumsal felaketlere sebep olduğu belirtildi.

Açıklamada son olarak, “Tüm bunlara rağmen neslimizin emanet edildiği öğretmenlerin, yılda bir sefer bile olsa hatırlanması müspet bir adımdır. Biz, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." anlayışına sahip olanlar olarak, öğretmenlerin kadrinin sürekli takdir edilmesi gerektiğinin inancındayız. Bu maksatla HÜDA PAR olarak, Eğitimcilerin tüm insani ve İslami haklarına kavuştuğu günlere ulaşması ümidiyle bu günün hayırlı olmasını diliyoruz.” denildi.   (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir