• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
VATSO Banka Müdürleriyle Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Ticaret ve Sanayi Odası Çalışma ofisinde bir araya gelen Banka Müdürlerine konuşan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, zor bir süreçten geçildiğini belirterek, Van ekonomisinin eski canlılığına kavuşması için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Van ekonomisinin deprem öncesinde büyük bir ivme kazandığını ifade eden Nadiroğlu, "Yaşanan felaket sonrası ilimizde ticari ve ekonomik yapı sekteye uğradı ve birçok insanımız mecburen geçici süreyle başka illere gitti. Deprem sonrası Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlar ve STK`lar ilimizi ziyaretti. İlin ekonomisi masaya yatırıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği acilen 25 Milyon TL`lik kredi desteği sağladı. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilin ekonomisinin eski canlılığına kavuşması için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmaktayız. Sizler de takdir edersiniz ki ilimiz zor bir süreçten geçiyor. Bizler bu süreçte el ele vererek bu sıkıntılı süreci atlatmalıyız" dedi.

Toplantıda söz alan KOSGEB Müdürü Bilal Emre Yörük, yaşanan deprem nedeniyle il ekonomisinin ciddi hasar gördüğünü dile getirerek, "İlde ekonominin canlanması ve tüccar, esnaf ve sanayicinin bu süreci atlatabilmesi amacıyla VATSO`nun da katkılarıyla 1 yıl ödemesiz 36 ay vadeli olarak kredi sunuldu. İki başlık altında sunulan kredilerimizden 100 bin TL üst limitli kredi ilde işyeri zarar gören tüccar ve esnaflara, 30 bin TL`lik kredi ise hasar durumuna bağlı olmaksızın tüm tüccar ve esnaflara verilecektir. Bu kredilerin faiz tutarları tarafımızdan karşılanacak olup, anapara kullandırma yetkisi bankalara aittir. Bu açıdan siz değerli müdürlerimizin bu kredileri kullandırma konusunda hassasiyetini bekliyoruz" diye konuştu.

Toplantıda söz alan Banka Müdürleri ise KOSGEB tarafından sağlanan kredinin esnaf ve tüccarın istifadesine sunmak için ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını söylediler. Bazı şart ve evrakların yerine getirilmesi gerektiğini belirten banka müdürleri, "Söz konusu kredi destek programlarından yararlanmak isteyen ve KOSGEB Veri Tabanı`na kayıtlı işletmeler: AKBANK T.A.Ş., ALBARAKA TÜRK, DENİZBANK A.Ş., FİNANSBANK A.Ş., TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş., TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş., TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş, ŞEKERBANK T.A.Ş, TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş, TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş, TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O., YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş., ZİRAAT BANKASI A.Ş. şubelerinden herhangi birine başvuruda bulunabileceklerdir" dediler.

Mahmut Aytekin - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30278.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir