• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
"İdamların arkasında Emperyalist güçler var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş'in laik yönetiminin Müslüman liderlere yönelik idam kararları her geçen gün artıyor. Daha önce Cemaat-i İslâmi Partisi liderlerinden Abdulkadir Molla, Kamaruzzaman ve Gulam Azam gibi İslam âlimlerinin idam edildiği ülkede geçtiğimiz günlerde Cemaat-i İslami Hareketinin Genel Sekreteri Ali Ahsan Mücahid de idam edildi.

İdama tepki gösteren Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, idam kararlarının arkasında İslam coğrafyasını bölmek, parçalamak ve güçsüzleştirmek isteyen Emperyalist güçler olduğunun altını çizdi.

“Olayın arkasında sadece Bangladeş yönetimi yoktur”
İdam kararlarının arkasında sadece Bangladeş yönetiminin olmadığını belirten Gençcelep, “Kabul edilebilecek bir olay değildir. Ümmet birliğini, Müslümanların bir arada olması gerektiğini savunan insanlara karşı zulüm uygulanmıştır.  Olayın arkasında sadece Bangladeş yönetimi yoktur. Konunun daha iyi anlaşılması için Bangladeş`in nasıl kurulduğunun iyi bilinmesi gerekir. Bugünkü Bangladeş, İngiltere`nin Asya`dan çekilirken çizdiği yol haritası paralelinde Hindistan`ın askeri ve siyasi desteği ile Pakistan`dan ayrılarak meydana getirilmiştir. Bangladeş`in kurulması İslam coğrafyasını bölerek, Müslümanları parçalayarak güçsüzleştirme amacının bir sonucudur. Kurulduğu tarihten itibaren mevcut iktidarlar Hindistan yanlısı ve İslami faaliyetlere izin vermeyen siyasi yönetim anlayışı izlemiştir. Ömür boyu hapis ve idam uygulamaları kurucu güçlere karşı sadakat uygulamasıdır.” diye konuştu.

Müslümanların İslam âlimlerinin idam edilmesine sessiz kalmalarından dolayı ileride bu tür uygulamaların yaygınlaşabileceğini ifade eden Gençcelep, “Bu tür idamlar karşısında genelde sessiz kalmak ne yazık ki İslam dünyasında çok sık rastlanan bir davranış haline geldi. Fakat tüm Müslümanların sessiz kalması söz konusu değildir. Çıkan sesler var fakat çok cılız kalıyor. Ne yazık ki ileride bu tür uygulamaların daha da yaygınlaşmasına neden olabilecektir.” şeklinde uyardı.

Son olarak Müslümanların parçalanması için çaba harcayan Emperyalizme karşı uyarıda bulunan Gençcelep, “Müslümanlar, ümmetin birliği ve beraberliği için ırk ve coğrafi sınırı tanımaksızın çalışmaya devam etmelidir. En basit şekliyle her Müslüman günlük alışverişinde seçici davranarak emperyalist sermayeye destek vermemelidir.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir