• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
"Dosyada bir beklenti de azmettirenlerin cezalandırılmasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl 6-7 Ekim saldırılarında ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının 25 Kasım`da görülecek olan davası hakkında açıklamalarda bulunan dava avukatları, ailelerin sanıkların hak ettiği cezayı görmesini istediklerini dile getirdiler.

Gerçek suçluların tespiti ve cezalanmasını dilediklerini belirten Av. Nesip Yıldırım, “Duruşmada avukatların, tahliye edilenlerin yeniden yakalanması yönünde bir talebi olacak. Davada, kişisel bir suçun ötesinde, toplu işlenen bir suç ve toplu bir cezalandırmaya yönelik olduğu için insanlığa karşı işlenen suçlar boyutu yeniden talep edilecek. İnsanlara yönelik işlenen suçlarda ceza yaptırımı daha fazla oluyor. Dosyada beklentilerden bir tanesi azmettirenlerin cezalandırılmasıdır. Bu olayın perde arkasında suçun emrini verenlerin tespit edilip cezalandırılması gerekir. Gerçekten zulme iştirak edilmişse, adil bir şekilde yargılanması ve hak ettiği ceza neyse, en ağır şekliyle verilmesi dileğimizdir. Ailelerin mağduriyeti dikkate alınarak sanıkların hak ettiği cezaların verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Davanın toplum açısından önemli olduğunu dile getiren Av. Remzi Erdem ise davada adil yargılama yapılması gerektiğini ifade etti.

“Mahkeme heyetinin tarafsızlığını yargılama yapması gerekiyor”

Ceza yargıçlarının vicdani ve ceza kanununa göre bir yargılanma yapmalarının, toplumca beklendiğini söyleyen Erdem, “ Mahkeme heyetinin tarafsızlığını yitirmeden adil yargılama ölçüsü çerçevesinde bir yargılama yapması gerekiyor. Burada öldürülen şahısların öldürülme şekilleri, suçun işleniş şekli bizleri derinden üzmüştür.” ifadelerini kullandı.

“Bu sanıklara kanunlar çerçevesinde ceza verilmelidir ki toplum huzura kavuşsun”

Davada firari sanıkların da bulunduğunu dile getiren Erdem şöyle konuştu:  

“ Bu şahısların yakalanıp ifadelerinin alınması gerekiyor. Ceza hukukunun kanununa baktığımız zaman, bir kişi işlediği suçun cezasını görmesi gerekiyor. Bu, anayasada da güvence altına alınmış bir hükümdür. Bu sanıklara kanunlar çerçevesinde ceza verilmelidir ki, toplum huzura kavuşsun. Suçun bir karşılığı olsun çünkü Türk Ceza Kanununda her sucun bir cezası vardır ve suç işleyen şahsa orantılı bir şekilde verilir. Nitekim ortada vahşice adam öldürme söz konusu ve verilecek cezanın orantılı olması kanaatindeyim.” (M.Hüseyin Temel / Mustafa Kaynak – İLKHA)




 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir