• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
İran: Casus Uçağın Kodlarını Çözüyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İRAN-İran Meclisi Dış Politika ve Milli Güvenlik Komisyonu üyesi Hasan Kamran, yaptığı açıklamada, ABD`nin casus uçağı RQ-170 Sentinel pilotsuz uçağının İran tarafından ele geçirilmesine işaret ederek, İran`ın teknik imkânlar ve taktik varlıklar olarak geldiği seviyede ABD`nin insansız hava araçları teknolojisini dize getirebileceğini vurguladı.
 
ABD`ye ait RQ-170 Sentinel`in `zarif ve hassas detaylara sahip` olduğunu belirten Kamran, İranlı uzmanlarının gözetimindeki yüksek teknoloji ürünü bu uçağın `emin bir yerde` muhafaza edildiğini belirtti.
 
Hasan Kamran, İran`ın ABD casus uçağı RQ-170`in kodlarını deşifre ettiğini ve ABD`nin İran`ın yazılımı karşısında oldukça sinirlendiklerini vurgulayarak, İran`ın Amerika`nın bu teknolojisini ele geçirebilmesinden dolayı içinde bulunduğu `psikolojik durumun` doğal olduğunu kaydetti.
 
Diğer taraftan, Amerika`nın İran`ın hava sahasını tecavüzünün uluslararası kanunlar çerçevesinde muhakeme edilmesi gerektiğine de işaret eden Kamran, bu tecavüzü kınaması gereken -ABD dolarlarını harcayan - uluslararası organizasyonların ne yazık ki siyasi olarak davrandıklarını ifade etti.

Kamran, kapalı bir odada kalan bir kedinin, kapalı kaldığını anladığında kendini beyhude şekilde bir o kapıya bir bu kapıya vurması gibi, ABD`nin de fiilen `kapalı kedi psikolojisi` içinde olduğunu söyledi.
 
Kamran ayrıca ABD`nin bölgedeki büyük gelişmeler ve İran tarafından yediği son istihbarat darbesinden dolayı hali hazırda ne yapacağını bilmez bir durumda olduğunu da sözlerine ekledi.
 
İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir