• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
Şırnak Müftülüğünden imamlara hizmet içi eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak İl Müftülüğü, merkez ve köylerde görev yapan imam ve müezzinleri 45 günlük hizmet içi eğitim programına tabi tutuyor.

İl Müftülüğü merkez binası konferans salonunda gruplar halinde gerçekleşen eğitimde, tecvitli Kur`an, siyer, akait dersleri ağırlıkta eksik kalınan noktalarda ders veriliyor. Müftülük vaizleri tarafından organize edilen eğitimde, din görevlileri burada Kur`an-ı Kerim`i tecvitli okuyarak diğer eğitim alan kursiyerler de takip ederek tespit edilen eksikleri görme fırsatı buluyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Müftülük vaizlerinden Hasan Taşkın, verilen seminerin amacının eksikleri gidermek olduğunu belirterek şöyle dedi: “Merkezde ve köylerde görev yapan cami görevlilerimizden oluşan arkadaşlarımıza burada 45 gün boyunca günde 5 saat ders vererek eksiklerini tamamlıyoruz. Burada Kur`an-ı Kerim`i en güzel şekli ile okuma bunun yanında namaz sureleri ezberleri, medd-i arıza gibi konuları işliyoruz. Kursun amacı var olan eksiklerimizi en aza indirmektir.”

18 kişilik gruplar halinde imamlara haftanın 4 günü ders verdiklerini ifade eden Taşkın, 45 günlük eğitim ardında başka grupları lüzum görüldüğü takdirde eğitime tabi tutacaklarını belirtti.

Kızılsu köyü imamlarından İlhan Tanrıkulu ise İl Müftülüğünce yapılan seminerin çok yararlı olduğunu, din görevlileri olarak amaçlarının eksik kalan yönlerinin tamamlamak ve bunu halka doğru bir şekilde yansıtmak olduğunu söyledi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir