• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri adalet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl 6-7 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda PKK/HDP`liler tarafından ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının dava duruşmasına Çarşamba günü Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesinde deva edilecek.

Oğlunun ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttığı esnada vahşice katledildiğini söyleyen Yasin Börü`nün babası Fikri Börü, “Ankara`da görülecek olan davaya katılacağım. Fakat failler teker teker bırakılıyor. Mahkemeden adalet bekliyorum. Bu küçük bir dava değil, kamuoyuna mal olmuş bir davadır. Davaya bakan hâkim, karar verirken masum çocuklarımızın vahşice katledildiğini düşünsün. Tek isteğimiz adalettir.” dedi.

“Böyle bir yargılamayı kabul etmiyoruz”

Adaletli bir yargılama beklediklerini dile getiren Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz ise şunları söyledi: “Geçen mahkemede bir kişi tahliye edildi. Bir önceki duruşmada da bizi dinlemeden 6 kişiyi serbest bıraktılar. Çocuklarımızı katledilmesi olayına katılanlar şu anda dışarıda geziyor. Üst kattan oğlunu iple sarkan kadın ile ev sahibi dışarıda özgürce geziyor. Böyle bir yargılamayı biz kabul etmiyoruz. Bu adalet değildir. Eğer adalet diyorlarsa hak yerini bulsun. Sanıkları teker teker bırakmak adalet değildir.”

Dosyada kimi sanıkların çocuk yaşta oldukları gerekçesiyle serbest bırakıldıklarını ve bunun kabul edilemez olduğunu dile getirerek tepki gösteren Mehmet Gökgöz, “Peki, Yasin Börü kaç yaşındaydı? Şimdi torunlarımı yetim bıraktılar, bu onlar için ölüm gibidir. Oğlum sadece fakir ailelere yardım ediyordu. Ben halkı sokağa çağıran azmettiriciler hakkında suç duyurunda bulundum ama bir soruşturma bile açmadılar.” diye konuştu.

“Adalet diyoruz ama adalete de hiçbir güvenimiz kalmadı”

Her duruşmada birkaç sanığın serbest bırakıldığını belirten Riyat Güneş`in kardeşi Nihat Güneş de şunları şöyle konuştu: “ Tahliye edilenler birer birer dağa kaçıyor. Bunu sanıkların aileleri de dile getiriyor. Adalet diyoruz ama adalete de hiçbir güvenimiz kalmadı. Duruşma salonuna 5 yaşındaki bir çocuğu getirseniz, o bile sanıkların katil olduğunu anlar. Mahkemeye hiçbir güvenimiz yok. Türkiye`de adalet mekanizması suçlu ya da suçsuzu ayırt edemiyor.”

Katillerin ve azmettiricilerin, katlettikleri kişilerin arkalarından bıraktıkları yetimlere hesap veremeyeceklerini dile getiren Güneş, “HDP yetkililerinden suç duyurunda bulunduk ama bu yetkililere yönelik hiçbir soruşturma başlatılmış değil. Siyasetçilerin ve yargının gerekeni yapmasını istiyoruz. Seçimden önce hesapsız hiçbir şey kalmayacağını halka vaat edenler, seçimden sonra her şeyi unutuyor. Bakalım yetkililerin vaatlerini bu mahkemede göreceğiz. Netice ne olursa olsun, katiller ve azmettiriciler de şunu bilmeli ki, katlettikleri kişilerin arkalarından bıraktıkları yetimlere hesap veremeyeceklerdir.” dedi.  

22`si tutuklu, 7`si tutuksuz, 5`i firari 34 sanığın yargılandığı dava, 25 Kasım`da Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edilecek. (M.Hüseyin Temel / Mustafa Kaynak –İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir