• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Türkiye, Türkmenlere saldırıyı BM`ye taşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları sırasında Türkiye sınırında yaşayan Bayırbucak Türkmenlerini hedef aldığını iddia eden Türkiye, konunun Birlieşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde tartışılmasını istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün düzenlediği güvenlik zirvesinin ardından,"IŞİD`eoperasyon yapılıyor görüntüsü altında masum Suriyeli sivillere ve özellikle bu bölgede Türkmenlere dönük bir katliama yol açılmamalıdır. Biz buradaki kardeşlerimizin bulundukları yerde korunmaları için ve herhangi bir tehdit karşısında insani haklarının korunması için de gerekli tedbirleri diplomatik açından da her alanda da alırız" dedi.

Reuters haber ajansına bilgi veren Başbakanlık kaynakları ise Ankara'nın konuyu Güvenlik Konseyi'nde tartışmak istediğini söyledi.

Geçen hafta Rusya Suriye'deki hava operasyonlarına devam ederken, Türkiye'den "IŞİD değil, Türkmen Dağı'ndaki Türkmenler hedef alındı" açıklaması gelmiş ve ardından Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmıştı.

Türkmenlere yönelik hava operasyonunun ardından Ankara ve Washington hattında da konu görüşüldü ve olayla ilgili İngiltere de yazılan mektupla bilgilendirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir