• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
"Zararlı maddeleri teşvik edici girişimlere `Dur` diyelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; şehrin merkezinde eğitim kurumları ile dini ve tarihi mekânların bulunduğu bir yerde “Dünya Rakı Günü” adıyla etkinlik düzenlenmek istenmesinin Adana adına büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi.

Adana`da 12-13 Aralık tarihlerinde düzenlenmek istenen içki festival için seçilen mekâna özellikle dikkatleri çeken Sezer, “Adı geçen festivalin gerçekleştirileceği mekânın Adana`nın manevi atmosferinin yüksek olduğu bir noktada seçilmiş olması ve ayrıca bahse konu mekânın tarihi bir caminin ve bir imam hatip okulunun yakınında olması oldukça manidardır. Adana`nın tarihi ve manevi mekânlarından Ulu Cami, Yağ Cami, Ramazanoğlu Külliyesi, Büyüksaat ve Kazancılar Çarşısı ile bir okulumuzun yanı başında düzenlenmesi planlanan Rakı Festivali ile manevi değerlerimiz yok sayılmaktadır. Manevi mekânlarımızı, rakı sofrasına meze etmek kimsenin haddine değildir.” şeklindeki ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

“Zararlı maddeleri teşvik edici girişimlere ‘Dur` diyelim”

Çukurova Üniversitesinin uyuşturucu kullanımıyla ilgili bugün kamuoyuyla paylaştığı bir araştırmadan çarpıcı detaylar da aktaran Sezer, “Bu araştırmaya göre Adana`da madde kullanım yaşı 12`nin altına kadar düşmüş durumda. Maalesef kentimizde uyuşturucu kullanımından dolayı yatarak tedavi görenlerin sayısı bin kişinin üzerinde ve bu sayıyla İstanbul`un ardından Türkiye`de ikinci sırada yer almakta. Bu ibret verici tabloyu iyi okumak ve sigara, alkol ile uyuşturucu gibi zararlı maddeleri özendirip teşvik edici girişimlere dur demek gerektiğini düşünüyorum.”dedi.

“Devlet gençliği zararlı maddelere karşı korumalı!”

Adana`da; sigara, alkol ve uyuşturucuya bağımlılık oranının da çok yüksek olduğuna dikkat çeken Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uyuşturucu maddeler ve alkollü içecekler hem dini esaslarca hem uluslararası kaideler çerçevesinde hem de mevcut yasalara göre teşviki men edilmiş olan ve gençlikten uzak tutulması gerekli görülen zararlı alışkanlıklar arasındadır. Anayasasının ‘Gençliğin Korunması` başlıklı 58. Maddesi`nde ‘Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır` denilmektedir.”

“Bu mel`un etkinliğe çocuklarımızın geleceği adına engel olunmalıdır”

Adana`nın genç nesli zararlı alışkanlıklara özendirme potansiyeli yüksek olan böyle çirkin bir etkinlikle gündeme gelmesinin büyük bir talihsizlik olduğunu dile getiren Sezer, “Toplumun sağlıklı gelişimine ket vuran, nesil ve akıl emniyetini ortadan kaldırmaya teşebbüs niteliğindeki bu girişimin bir an evvel sona erdirilmesi için başta devlet yetkilileri olmak üzere, herkes üzerine düşen sorumluluğu ortaya koymalı ve bu mel`un etkinliğe çocuklarımızın ve Adana`mızın geleceği adına engel olunmalıdır.” diyerek sözlerini sonlandırdı. (Ayhan Kaya-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir