• DOLAR 32.58
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2493.889
  • ...
Siyonist Netanyahu, El-Halil`e Saldırıların Artırılmasını İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, işgal güçlerine El-Halil'deki operasyonlarını yoğunlaştırmaları işareti vererek, El-Halil'in direniş eylemlerinin birçoğunun çıkış noktası olduğunu ifade etti.

Netanyahu, dün (22 Kasım Pazar) gerçekleştirilen kabine toplantısında yaptığı konuşmada, "Hafta sonu Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'yla istişareler yaptım ve güvenlik güçlerinin çalışmalarını El-Halil bölgesinde yoğunlaştırmaları talimatını verdim" dedi.

El-Halil ile ilgili kararına gerekçe olarak direniş eylemlerinin birçoğunun veya tamamının El-Halil bölgesinden çıkmasını gösteren Netanyahu, işgal güçlerinin El-Halil'de gözaltı operasyonları gerçekleştirdiğini ve bölgeye ek kuvvet gönderildiğini söyledi.

İşgal rejimi başbakanı, aynı uygulamayı daha önce birçok eyleme şahit olan Kudüs'te de yaptıklarını bildirdi.

İşgal güçleri son iki gündür El-Halil'de birçok eve baskın düzenleyerek en az 20 Filistinliyi gözaltına aldı.

İstatistikler, Kudüs İntifadası'nın başlamasından bu yana El-Halil bölgesinin eylem ve şehit sayısında başı çektiğini gösteriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan konuyla ilgili rapora göre, El-Halil vilayetinde intifadanın başından bu yana 29 bıçaklama ve ateş açma eylemi gerçekleştirildi. Kudüs İntifadası'nın başından bu yana şehit olan 94 Filistinliden 32'sinin de El-Halil'den olduğu bildirildi.

 Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir