• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Kalbindeki 4 santimlik delik `şemsiye`yle kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nefes darlığı ve tıkanma yaşayan Bekir Doğan`ın (24) yapılan kontrollerinde kalbinin delik olduğu anlaşılırken, 4 santimlik delik ‘şemsiye` yöntemiyle.

Tarsus`ta ailesiyle yaşayan ve bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Bekir Doğan, uzman çavuşluk sınavı koşusunda tıkanıklık ve nefes darlığı yaşadı. Koşudan sonra uzun süre kendini toparlayamayan Doğan, Eskişehir Asker Hastanesi`ne gitti. Burada, gencin kalbinde 4 santimetrelik delik olduğu belirlenirken, ameliyat gerektiği söylendi. Doğan, Ankara İbni Sina Hastanesi`nde de hekimlerden aynı bilgiyi alınca memleketi Tarsus`a döndü.

‘Şemsiye` yerleştirildi

Tarsus`ta özel bir hastaneye başvuran Bekir Doğan`a, tetkik ve tahlil sonuçlarını değerlendiren Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Tasal da kalbinde delik olduğunu ve geniş olan bu deliğin sadece şemsiye yöntemiyle kapatılmasının zor olacağını ancak özel teknikler kullanılarak kapatılabileceğini söyledi.

Bunun üzerine gerekli müdahalenin yapılmasını isteyen Bekir Doğan`a, Doç. Dr. Abdurrahman Tasal ve ekibi tarafından ameliyatsız ‘şemsiye` yöntemi uygulandı. Kasıktan girilerek gerçekleştirilen yöntemde, şemsiyeye benzer bir cihaz kalpte deliğin olduğu yere yerleştirildi. Bekir Doğan, operasyondan kısa süre sonra taburcu edildi.

Bekir Doğan, kalbindeki delik olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını, yapılan işlemden sonra kendisini çok iyi hissettiğini söyledi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir