• DOLAR 32.572
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2496.852
  • ...
FKA`dan, Bilgilendirme Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl Belediyesi`ne bağlı Kültür Merkezi`nde yapılan bilgilendirme toplantısına Vali M. Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı Abdülaziz Aydın, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Bozan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, kurum amirleri ve girişimciler katıldı.

Potansiyel başvuru sahiplerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısında konuşan Ajans Genel Sekreteri Fethi Altınyuva, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli`de faaliyet gösteren KOBİ`ler, tarımsal üretici birlikleri ve kooperatiflerin, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla, "Ekonomik Gelişme" ve "Tarımda Model İşletmeler" Mali Destek Programları teklif çağrısı dönemini 30 Kasım itibariyle başlattıklarını söyledi.

Proje teklif çağrısı kapsamında 8 milyon 700 bin lira bütçeli "Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı" ve 6 milyon lira bütçeli "Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı" aracılığıyla bölgeye yaklaşık 15 milyon lira kaynak aktarılacağını belirten Altınyuva, başvuru sahiplerinin asgari yüzde 50 eş finansmanı ile bölgeye yaklaşık 30 milyon liralık yatırımın gerçekleşmesinin öngörüldüğünü vurguladı.

Altınyuva, ilgili programların son başvuru tarihinin 30 Ocak 2012 olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından, Fırat Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Serdar Bayram ve Program Yönetim Birimi uzmanlarından Sinem Güravşar Gökçe, katılımcılara programlarla ilgili bilgiler verdi.

Ali Yıldırım-İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30269.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir