• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Batman'da müezzin yetersizliğine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’daki camilerde yaşanan müezzin sıkıntısı cami cemaati tarafından tepkilere neden oluyor. Müezzinin olmadığı camilerde ya çocuklar, ya da cami cemaati içerisinde bazı kişiler müezzinlik yapmak zorunda kalıyor.

Kent merkezinde yaklaşık 148 cami varken, sadece 35 müezzinin görev alması camilerde müezzin sıkıntısının yaşanmasına sebep oluyor.

Bunun son örneği olan Belde Mahallesinde bulunan Esen Camiinin müezzini olmadığı için, vakit namazları ve Cuma hutbelerinde bile, cami müdavimlerinden Seyfullah Binay isimli 12 yaşındaki çocuk müezzinlik yapıyor. 

Yaşanan bu duruma tepki gösteren cami cemaatinden Yahya Toktamış, Reşit Ogur ve Abdullah Başkale adlı vatandaşlar,  müezzin sıkıntısının bir an önce giderilmesini istediler.

Batman’ın bir çok camisinde müezzin sıkıntısı yaşandığını belirten cami cemaati, bu eksikliğin ve sorunun giderilmesi için Müftülük ve Diyanet yetkililerine çağrıda bulundular.  

Görevini layıkıyla yerine getirecek müezzinler istediklerini ifade eden cami cemaati, “Ehil olmayan kişilerin yaptığı müezzinlik sıkıntılara neden oluyor. İslam’ın şiarlarından olan Müezzinlik, önemli bir görevdir. Hakkıyla yerine getirilemediği için,  müezzinlik tam olarak icra edilemiyor.. Bunun için bu işi yapabilecek ehil müezzinlerin camilerde görev almasını istiyoruz.” dediler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir