• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
‘Mesele Mescid-i Aksa`yı savunmasız bırakmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist İsrail, 1948 Filistin İslâmi Hareketi`ni yasakladı. Hareketin lideri Şeyh Raid Salah ve iki yöneticisi polise ifade verirken, 17 şubesi kapatıldı. İslâmi Hareket, işgalci israil polisinin harekete bağlı kuruluşlara düzenlediği baskında çok sayıda doküman ve belgeye de el koyduğunu açıkladı. Terörist israil rejimi, Filistin topraklarını 1948`den bu yana işgal altında tutuyor. İslâm ümmetinin birlikten uzak olması ve içinde bulunduğu bölük pörçük hali, israile cesaret veriyor.

Haçlı-siyonist şer güçlerin küresel alanda İslâm beldelerine yönelik işgal ve katliamları ile birlikte ektikleri fitne sonucu oluşan kaos, siyonist israilin Filistin`de katliamlar yapmasına ve insanlık dışı uygulamalara imza atmasına fırsat veriyor.

TERÖRİST İSRAİL, İSLÂMİ HAREKET`İ YASAKLADI

Filistin topraklarını işgal altında tutan terörist israil, Filistinlileri katletme, Mescid-i Aksa`ya yönelik taciz, sürgün etme ve Yahudileştirme faaliyetlerini sürdürürken, birilerinin kendine engel olmasını da istemiyor. 1948 İslâmi Hareketi de İsrail`in insanlık dışı uygulamalarına karşı durduğu ve uyardığı için siyonist rejimce Filistinlileri ayaklanmaya teşvik etmekten sorumlu tutuluyor. Hukuksuz karar için açıklamada bulunan Şeyh Raid Salah, ‘`Mescid-i Aksa`yı savunmamızı aksatmak için böyle bir karar almış olmalılar`` diyerek İsrail`in bu hukuksuz kararını tanımadıklarını vurguladı.

KARAR SİYASİ

Siyonist israilin hukuksuz kararını bulunduğu Kudüs`ten gazetemize değerlendiren akademisyen Tevfik Muhammed, kararın hiçbir kanuni gerekçesi olmayan siyasi bir karar olduğunu ifade etti. Kararın İngilizlerden kalma olağanüstü hal kanunlarına dayandığına dikkat çeken Muhammed, “asıl meselenin, Mescid-i Aksa`yı savunmasız bırakmak olduğunu dile getirdi.

Tevfik Muhammed, “Bu karar tamamen siyasidir, hiçbir kanuni gerekçesi yoktur. Sadece İslâmi Hareketin Mescid-i Aksa`ya gösterdiği ehemmiyetten ve bunun için oluşturduğu kamuoyundan kaynaklanan bir karardır. 1945 yıllarında İngilizlerin ortaya koyduğu olağanüstü hal kanunlarına dayanılarak alınmış bir karardır. Onun için bu karar siyasidir, aslında bunun üzerine konuşmaya gerek yok. Mesele Mescid-i Aksa`yı savunmasız bırakmaktır. İsrail yaptığı hukuksuz ve kabul edilemez uygulamalar karşısında kamuoyu oluşturacak bir hareketten bölgeyi mahrum bırakmak istiyor. Ama bu gerçekten belki daha farklı sonuçlar doğuracaktır” diye konuştu.

İSLÂMİ HAREKET FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK

1948 İslâmi Hareketi`ne yönelik İsrail yasağının ardından Hareketin nasıl bir adım atacağı sorusuna Tevfik Muhammed, “Tabi İslâmi Hareket isim olarak her ne kadar yasaklansa da bunun mensupları toplumda yaşıyor. Bunlar Müslümanlar olarak bu toplumun asli unsurlarıdırlar. Bunlar yine konuşacak, yine anlatacaklar. Hatta Şeyh Raid Salah, bundan sonra da İslâmi Hareket lideri unvanını kullanacağını söyledi. Dolayısıyla yapı olarak bu hareket devam edecek. Dolayısıyla bu karar psikolojiktir ve teoriktir. Pratikte nihai manada bir sonucu olmayacaktır” diyerek İslâmi Harekete bağlı insanların, israil işgaline karşı toplumu uyaracağını ve duyarlılık sergilemeye devam edeceğini ifade etti.

Türkiye halkı ve hükümetinin, Filistin davası ve Mescid-i Aksa`ya yönelik göstermiş olduğu teveccühün takdire şayan olduğunu da sözlerine ekleyen Tevfik Muhammed, “Bu duyarlılığın devam etmesini istiyoruz” diye konuştu. Karadavi:

Filistin gerçek sahiplerine kavuşacak

Karadavi: Filistin gerçek sahiplerine kavuşacakTerörist israilin bu hukuksuz kararını değerlendiren Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El-Karadavi, işgal yönetiminin İslâmi Hareket`i illegal örgüt kabul etmesinin çok fazla önemli olmadığını ifade ederek, Filistin`in gerçek sahiplerine döneceğine inandığını söyledi. El-Karadavi,”İsrail, İslâmi Hareket`i yasaklayarak Filistinlilerin kalbindeki El-Aksa ateşini söndürebileceğini mi zannediyor?” dedi.

HAMAS: Uluslararası toplum harekete geçmeli

Hamas Hareketi de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İslâmi Hareket`in yasaklanması kararının ırkçı olduğunu bildirdi. Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, 17 Kasım Salı günü yayınladığı bildiride, Hamas Hareketi`nin kararı kınadığını açıkladı ve kararın 1948`de işgal edilen topraklardaki Filistin varlığını hedef aldığına dikkat çekti. İşgal yönetiminin kararının İslâmi Hareket`i Mescid-i Aksa`yı savunma görevinden uzaklaştırmayı hedeflediğini belirten Ebu Zuhri, uluslararası toplumu üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir