• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin batı kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. İzmir, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda, gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeyinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları'nda yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. 

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda, gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı çok bulutlu 16/20

Ankara: Az bulutlu ve açık 3/17

İzmir: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 15/20

Adana: Az bulutlu ve açık 8/25

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 0/19

Batman: Az bulutlu ve açık 0/18

Van: Az bulutlu ve açık -2/11    (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir