• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Konya Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya`da yayımlanan bazı gazetelerin bugünkü haber başlıkları şöyle;
 
Hakimiyet: ``Sağlığımız Tehlikede``
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Fitopatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr Nuh Boyraz, pazara gelen ürünlerde pestisit (zirai ilaçlar) denetimi yapılmadığını söyledi.
 
Yeni Meram: ``Kriz Kötü Etkiledi``
Ortadoğu`da yaşanan siyasi krizler ve Avrupa`daki ekonomik bunalım Konya sanayicisini olumsuz etkiledi. 2011 yılında Suriye, Fas, Yemen ve Yunanistan gibi ülkelere yapılan ihracat yüzde 50 oranında düştü.
 
Merhaba: "Dikkat Hırsız Var"
Hırsızlık olaylarında son dönemdeki artış huzuru bozuyor. Amaçlarına ulaşmak işçin yeni yöntemler kullanan hırsızlar, pahada yüksek, ağırlıkta düşük olan ürünler çalıyor.
 
Memleket: "Sofrada Kimyasal Tehdit!"
Doç. Dr. Nuh Boyraz, `Bekleme süresi 14-15 gün olan ilaçlar verilip, akşam hasat edilerek soframıza gelen ürünler var bu ülkede. Pazara gelen üründe zirai ilaç denetimi yok` dedi.
 
Anadolu Manşet: "Sebze ve Meyvede Kimyasal Tehlike"
İlaçlanan sebze ve meyvelerin 15 gün bekletilmesi gerekirken, ilaçlandığı gün hasat edilerek pazara getirildiği ileri sürüldü. Pazara gelen ürünlerle ilgili hiçbir zirai ilaç denetiminin yapılmaması ise kanser ve benzeri hastalıklara davetiye çıkarıyor.
 
Yeni Konya: "Tarladan Sofraya Zehir Mi?"
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Fitopatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr Nuh Boyraz, `Bekleme süresi 14-15 gün olan ilaçlar verilip, akşam hasat edilerek soframıza gelen ürünler var bu ülkede. Pazara gelen üründe pestisit(zirai ilaçlar) denetimi yok` dedi.
 
M.Sait Adiyaman - İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir