• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Davutoğlu: Anında karşılık verilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'den telefon aracılığıyla gazetecilere değerlendirmede bulundu. Bayırbucak Türkmen bölgesindeki gelişmeleri değerlendiren Davutoğlu, “Bu konudaki hassasiyetimiz her gün her saat itibarıyla devam etmektedir” dedi.

“Bugün de ilgili güvenlik birimlerimizle bir toplantı gerçekleştirdik” diyen Davutoğlu, “Burada birkaç husus önemli, birincisi sınır güvenliği. Sınır güvenliği bağlamında Türkiye`ye dönük tehdit teşkil eden gelişme olursa anında mukabele etme talimatı güvenlik birimlerimize verilmiştir" diye konuştu.

“Doğal bir süreç”

Başbakan Davutoğlu, hükümet kurma süreciyle ilgili olarak da, “Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımızla tekrar konuştuk. Bayırbucak bölgesindeki gelişmeleri istişare ettik. Güvenlik Toplantı`mızda aldığımız kararları gözden geçirdik. Kendisi de yarın Ankara`ya gelecekleri söylediler, buluşacağız. İnşallah en kısa zamanda hükümeti kuracağız. Buradan bir bekleme hâli olduğu gibi bir durum çıkmasın. Doğal bir süreçtir” dedi.

“Kriz yok”

Hükümetin kurulması bakımından kendisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında görüş ayrılığı varmış gibi bir hava yansıtıldığını söyleyen Başbakan şöyle konuştu:

“Daha Cumhurbaşkanımızla oturup herhangi bir şekilde bu anlamda detaylı bir görüşme yapmış değiliz. Yemin töreninden sonra görevi aldım hemen ertesi gün Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'a gitti. Şu ana kadar da dediğim gibi doğal bir süreç. Yarın inşallah kendisi Ankara'ya teşrif edecekler, o zaman oturup konuşacağız, istişare edeceğiz, Türkiye'de şimdiye kadar nasıl olmuşsa. Bundan sonra da merak etmeyin, AK Parti'nin olduğu yerde kriz olmaz”

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir