• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
Kapalı Spor Salonuna Yasin Börü adı verilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP`nin sokağa çıkma çağrısı üzerine yaşanan 6-8 Ekim olaylarında, kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşları halk tarafından unutulmadı. Yasin Börü`nün okuduğu Gaffar Okan Anadolu Lisesine Yasin Börü adının verilmesinin isteyen Diyarbakırlıların ardından Adıyamanlılar da yeni yapılan 2500 kişilik kapalı spor salonuna Yasin Börü isminin verilmesi istedi.

6-7 Ekim katliamını unutmanın mümkün olmadığını belirten Adıyaman`da faaliyet yürüten Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir, “Gençlerimizin Yasin Börü`yü örnek almaları için Adıyaman`da yapılmış olan 2500 kişilik kapalı spor salonuna Yasin Börü isminin verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Yaşantıları örnek alınabilecek kişilerin adlarının toplum üzerinde etkili olduğunu dile getiren Kâhta Çağrı-Der temsilcisi Mehmet Sivil, “Fakirlere kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü isminin Adıyaman`da yapılmış olan kapalı spor salonuna verilmesini öneriyoruz, talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ümmet yekvücut olmadığı için Yasin Börü, Furkan Doğan ve nice Müslüman genç feda olduğunu belirten İyilik-Der şube başkanı Murat Yıldırım ise şunları söyledi: “Şehit Yasin Börü kardeşimizin ismi Adıyaman`da yapılmış olan kapalı spor salonuna verilirse iniyoruz ki toplum bu isme aşina olur. Böylece Yasin Börü ismini araştıran bazı kimseler bu vesileyle kötü huylarını terk eder.”

Öğrenci-Der Yönetim Kurulu üyesi Abdulkadir Çalışır, Yasin Börü`nün çalışmalarının iyiliği temsil ettiğini belirterek, “Yasin Börü gibi insanların isimlerinin, gençlikle ilgili kurumlara yani komplekslere verilmesinin faydalı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle o kapalı spor salonuna Yasin Börü isminin verilmesi için yetkililerin ellerinden gelenlerini yapmalarını rica ediyoruz.” dedi.  (Yakup Söğüt/Aydın Evren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir