• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2411.571
  • ...
Batman Müftülüğünden Kur`an öğretimi seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başlattıkları ihtiyaç odaklı Kur`an seferberliği hakkında konuşan Batman İl Müftü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar,  bu kapsamda halkın, istediği cami ve kurslarda Kur`an eğitimi alabileceklerini söyledi.

Kur`an-ı Kerim eğitimini almak isteyen herkesin, haftanın 7 günü 07.00 ile 23.00 saatleri arasında istedikleri camide Kur`an eğitimi alabileceğine dikkat çeken Batman İl Müftü Vekili Muhammed Yusuf Yaşar, Kur`an eğitiminde yaş sınırının olmadığını söyledi. Yaşar, Diyanet İşleri Başkalığının 2014 yılından itibaren başlatmış olduğu ihtiyaç odaklı Kur`an Kursları seferberliği ile herkes ihtiyaç gördükleri her an Kur`an eğitimini alma hakkına sahip olduğunu belirti.

Yaşar, “Haftanın 7 günü sınıf açma kapasitesine ulaşabileceğimiz 12 kişilik talep olması durumunda o istenilen saate, istenilen günde Kur`an-ı Kerim eğitimi için mekânlar tahsis ediyor ve öğreticiler görevlendiriyoruz. Şuan Batman`da devam eden Kur`an Kurslarımız tamamen ihtiyaç odaklı olarak belirlenmiştir. Kur`an Kursları öğrencilerin taleplerine göre özellikle üniversitede okuyan öğrencilerimiz, ev hanımlarının çocuklarıyla ilgilendirmeleri gerektiren saatlerin dışındaki boş saatlerinde veya devlet memuru kardeşlerimizin hafta sonu boşluklarında Kur`an Kursunda Kur`an eğitimi almak için bize başvurmaları ve istedikleri saatleri beyan etmeleri yeterlidir.” dedi.

‘Camide Kur`an Eğitimi` adıyla 2015 yılı başından her camide kadın ve erkeklere yönelik Kur`an Kursu eğitimlerini devam ettiğini belirten Yaşar, resmi olarak sınıf açmak için 12 kişinin olması gerektiğini, ancak 1 kişinin bile olması halinde Kur`an eğitimini verileceğini kaydetti.

“Kur`an kursları A, B, C ve D grupları olarak ayrıdır”

Kur`an Kurslarından ya da camilerden Kur`an eğitimi talebi karşılanmaması halinde Yaşar, halkın, durumu  il veya ilçe müftülüklerine iletmelerinin yeterli olduğunu söyleyerek, “Kur`an kursları A, B, C ve D grupları olarak ayrılmış. A ve B sınıf Kur`an Kursları büyük şehirlerdeki yatılı Kur`an kurslarına verilen gruplardır. C sınıfı gurubu Batman`da devam eden sürekli eğitim veren Kur`an kurslarımızdır. Özellikle vurgulamak istediğim D sınıfı gurubu Kur`an kurslarımız var. D grubu Kur`an kursu özellikle bir mahalle Kur`an Kursu yoksa ya da cami uzaksa sınıf ortamı sağlanması durumunda biz bir yıllığına oradaki öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına valilik makamından aldığımız bir olurla orada D grubu bir Kur`an kursu açabiliyoruz. İstenilen her mekânda öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlamayabilmek adına biz bunu mutlaka yapabiliyoruz.  D grubu Kur`an kurslarımızın da vatandaşlarımızın istediği yerde istediği saate ders alabilmeleri olduğunu buradan vatandaşlarımıza ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.  

“Kur`an eğitiminde yaş sınırı yoktur”

Kur`an kurslarında yaş sınırı ve okuma yazma gibi bir zorunluluğunun olmadığını belirten Yaşar, “Kur`an kurslarımızda eğitim almanın yaş sınırı yoktur. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız ya da 2, 3, 4 yaşlarında olan çocuklar buna başvurabilirler. 4 ile 6 yaş arası çocuklarımızla alakalı olarak da biz özel bir Kur`an Kursu açma faaliyetindeyiz. Yakın zamanda inşallah bir pilot uygulamayla Tılmeç TOKİ bölgesindeki Tomurcuk Anaokulunda 4-6 yaş Kur`an Kursu açmak üzereyiz. 30 Kasım tarihi itibarıyla eğitime başlamayı planlıyoruz. Bu pilot uygulamayı ilerleyen dönemlerde 4-6 yaş arsındaki çocuklarımıza Batman`daki bütün ana okullarda Milli Eğitim Müdürlüğüyle koordinasyon sağlayarak açmayı planlıyoruz. 4-6 yaş öncesi ve sonrası yani 4 yaşından küçükler ve 6 yaştakilerden büyüklerde yine Kur`an kurslarımıza başvurabilirler yaşlarına ve öğrenme kapasitelerine göre öğrenebildikleri her aşamada Kur`an-ı Kerimi yüzünden öğrenme, tecvidli okuma, ezber yapma, mukabele yapma ve hafızlık yapma imkânına sahiptir.” dedi.

"Hafızlık yapmak isteyenlere her türlü imkân sağlanacak"

Son olarak İl Müftü Vekili Yaşar, “Batman`da bir adet Kız Hafızlık Kur`an Kursu mevcuttur. Erkek Kur`an kursumuz açılma aşamasındadır. Allah nasip ederse 30 Kasım`dan itibaren Erkek Hafızlık Kur`an Kursumuz devreye girecektir. Bu anlamda yaşı ne olursa olsun ezber-hafızlık yapmak isteyen vatandaşlarımıza müftülük olarak her türlü imkânı sağlayabiliyoruz.” şeklinde konuştu.  (M. Sait Çelik- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir