• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Elazığ Ab-ı Hayat Vakfı yeni hizmet binası açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ab-ı Hayat Vakfı yeni hizmet binası düzenlenen programla açıldı. Açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Programda, kuruluş amaçları ve faaliyetlerine değinen Ab-ı Hayat Vakfı Başkanı Ersin Eryılmaz, “Vakfımız 1980`li yıllarından itibaren toplumsal yozlaşmaya karşı bir ıslah mücadelesi vermektedir. 1994 yılında İslami Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı ismiyle tecessüm etmesi ve 2006 yılında isim değişikliğiyle Ab-ı Hayat Vakfı olarak yoluna devam etmesiyle macerasına başlamış ve yolculuğunu sürdürmektedir. Ab-ı Hayat Vakfı tevhit, teslimiyet ve ümmet bilincine sahip bir toplum bir gençlik inşasını kendine hedef olarak koymuştur. Ve bu anlamda vakfımızın gayesi, Allah ve Resulünün hayat veren çağrısına cevap vererek insanlık için bir Ab-ı Hayat olan Kuran`ın hayatımızın merkezine taşımasına çalışmaktır. İşte bu gün açılışını yapmış olduğumuz bu bina inşallah seminer salonu, idari katı, bayanlar katı gençlik merkezi ve medresesiyle bu anlamdaki çalışmalarına İslami eğitim faaliyetleri olarak devam edecektir.” dedi.

Ab-ı Hayat Vakfı İstişare Kurulu Başkanı Hasan Sarıgül de, yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “İnşallah tüm İslami cemaatlerinin tanışmaları Allah`ın rızasında muvaffak olur. Cemaatler arasında vahdet oluşması için çabalar sarf edilir.” ifadelerini kullandı.

Açılışa katılan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel, “Ab-ı Hayat`ın bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalarından ve yeni binalarının açılışında da inşallah çok güzel ve hayırlı işler yapacaklarına inanıyoruz. Ümmete ve Müslümanlara hayırlı işler yapacaklarına inanıyorum. Aynı zamanda bu tür sivil toplum kuruluşlarının Türkiye`de çok önemli olduğuna inanıyorum. Sivil toplum kuruluşları, söz birliği ve eylem birliği yaptığı zaman inanıyoruz ki birçok karara etki yapabilecek güçte olurlar. Dolayısıyla bunlar Müslümanlar için çok önemlidir ve daha da artmalıdır.” dedi.  (Sinan Bilici - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir